Plaats en tips

Tijdens uw verblijf is het mogelijk om een aquarelcursus te volgen die gegeven worden door Dimitri, de eigenaar die tekenleraar is. De cursus wordt gegeven in het atelier en bij mooi weer worden de schilderlessen buiten gegeven. Het pittoreske landschap rond het meer is een ideale omgeving.
Meer informatie kunt u navragen via Minerva Reizen.

De kosten voor de Spa zijn € 60,- per persoon per anderhalf uur voor privégebruik (verplicht van tevoren reserveren).

Bij het meer van Bracciano zijn kleine stranden. Het meer leent zich uitstekend voor diverse watersporten: zwemmen, windsurfen, zeilen en kanoën. Motorboten zijn niet toegestaan waardoor het een schoon en rustig meer is.

In Bracciano is een treinstation en de trein brengt u in 45 minuten in het centrum van Rome.

het meer van Bracciano

Het meer van Bracciano ligt 35 kilometer ten noorden van Rome en is na het meer van Bolsena het grootste meer van de regio Latium. Het meer van Bracciano wordt omgeven door bergen en heuvels die het meer voeden met water samen met natuurlijke bronnen. Het meer is verboden voor gemotoriseerde boten, waardoor het water zeer schoon en helder is. Het drinkwater in Rome is afkomstig uit dit meer. Op het meer van Bracciano kunnen diverse watersporten uitgeoefend worden. Er liggen drie plaatsen aan het meer van Bracciano: Bracciano, Trevignano Romano en Anquillara Sabazia.

Bracciano

Een middeleeuwse stad met pittoreske straatjes en de grootste plaats aan het meer. Het ligt op een heuvel en wordt gedomineerd door het kasteel Odescalchi, gebouwd in de 15e eeuw en één van de mooiste voorbeelden van militaire architectuur in Italië. In het kasteel is een museum die de geschiedenis van het kasteel laten zien van de afgelopen zes eeuwen.

Monterano

Monterano is ongeveer 3000 jaar oud: het was een nederzetting tijdens de Etruskische tijd (8e tot 3e eeuw v. Chr.). Niet ver van Monterano zijn de overblijfselen van de Etruskische necropool, zoals die van Bandita, Frassineta en Palombara. Bezienswaardigheden zijn de St. Bonaventura kerk en het klooster, gebouwd tussen 1677 en 1679, Palazzo Ducale, het Romeinse aquaduct en de fontein, een prachtige leeuw ontworpen door Bernini.
Een bezoek aan de Monterano Natuurreservaat is een reis terug in de tijd. Hier kan men een spectaculaire landschap bewonderen met een zeldzaamheid aan plant- en diersoorten.

Cerveteri

Is een etruskische stad en de necropolis van Cerveteri, wordt ook wel ‘de stad van de doden' genoemd en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De graven in deze necropolis dateren uit de 9e eeuw v. Chr. tot de 1e eeuw v. Chr. Er zijn duizenden graven ingedeeld zoals een stadsplan, met straten, pleintjes en buurten.

Sutri

Is een stadje langs de beroemde Via Cassia, een belangrijke Romeinse weg die Rome met Florence via Siena verbond. De geschiedenis gaat terug tot de tijd van de Etrusken. Het Romeinse Amfitheater is één van de oudste die bewaard is gebleven en de meest bezochte plaats in Sutri. Dichtbij het amfitheater zijn diverse oude graven uit de Etruskische tijd die uitgehakt zijn in de tufstenen rotsen.

Viterbo

Wordt ook wel ‘de stad van de pausen' genoemd omdat het de residentie is geweest van veel pausen. De ommuurde stad heeft veel mooie pleinen, kerken en fonteinen. Piazza del Plebiscito, met het stadhuis en binnenhof met fontein, is een goed uitgangspunt voor een wandeling door het historisch centrum.

Rome

De hoofdstad van Italië, Rome, wordt ook de ‘Eeuwige Stad' genoemd. Een stad met veel cultuur en een geschiedenis die minstens 2500 jaar terug gaat, toen Rome de hoofdstad van het Romeinse Rijk was. Het historisch centrum van Rome, met monumenten uit de oudheid, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Deze grootse en indrukwekkende stad staat bekend om haar vele klassieke bezienswaardigheden zoals: Trevi Fontein, Forum Romanum, Colosseum, Piazza Navona, Spaanse Trappen, Pantheon, Piazza Popolo, monument van Emanuel II, Capitolijnse Musea, Santa Maria Maggiore Basiliek en het onafhankelijke ministaatje Vaticaanstad met de Sint Pieter Basiliek en de Sixtijnse Kapel.