Hotel Villa Salvarezza

Italiaanse Riviera | Ligurie

De grote verrassing bij hotel Villa Salvarezza komt in de ochtend. Het ontbijt is namelijk overweldigend lekker! Daarna loopt u zo vanuit het hotel naar zee, of u volgt de slingerende straatjes naar het oude centrum, om Noli te ontdekken.

Het ligt aan de drukbezochte Bloemenrivièra, en toch wordt Noli niet overlopen door toeristen. Het dorp heeft z'n authentieke Italiaanse sfeer weten te behouden, en dat proeft u hier overal. Of u nu een cappuccino drinkt bij een van de vele barretjes, of een lokale pasta bestelt bij een van de ristoranti.

Het verhaal gaat dat er ooit 72 torens in Noli stonden. Daarvan zijn er nu nog vier intact, waaronder de Torre Papone aan de noordkant van het dorp. Met z'n 19 meter is de Papone misschien niet de hoogste toren (dat is de 38 meter hoge Torre del Canto), maar vanuit de tuin van Villa Salvarezza is hij goed te zien. Zodra het warm genoeg is, wordt het ontbijt daar geserveerd. De tuin wordt begrensd door de oude muren en staat vol rozemarijnstruiken en blauweregen. Bent u er in de lente, dan ziet u die laatste volop in bloei!