Bed and Breakfast Montebello

Lecco | Lombardije

Het Comomeer ligt centraal in het Italiaanse merengebied en is na het Gardameer en het Lago Maggiore het derde grootste meer van Italië. Het landschap is idyllisch: het meer wordt omgeven door hoge bergtoppen met bossen of sneeuw, het water is blauwgroen en langs de oevers zijn pittoreske dorpen tegen de berghellingen gebouwd. Midden in het meer ligt het eilandje Isola Comacina.
Aan de zuidoostkant van het meer ligt Lecco, bijzonder fraai gelegen tussen de imposante bergtoppen van de Resogone en het prachtige Comomeer. Na Como is dit de grootste stad aan het Comomeer. Lecco is bekend door de 19-eeuwse schrijver Alessandro Manzoni, één van de meest toonaangevende romanschrijvers in Italië. Zijn beroemdste roman "Promessi Sposi (de Verloofden)" uit 1827 speelde zich af in Lecco. In de tak van Lecco worden diverse watersporten beoefend, vooral zeilen, kitesurfen en windsurfen, omdat aan deze kant van het Comomeer de meeste wind waait. In de omringende bergen kunnen mooie fiets- en wandeltochten gemaakt worden.
Bed and Breakfast Montebello ligt in een rustige buurt in Lecco, aan de voet van de Monte San Martino. De vriendelijke eigenaren Raffaelle en zijn vrouw verwelkomen hun gasten, die in één van de vier modern ingerichte kamers verblijven. Deze kamers bevinden zich naast hun eigen huis met eigen toegang. Vanuit de verzorgde, ruime tuin met een zwembad en een barbecue is er een prachtig uitzicht over het Comomeer en de omliggende bergen.
Na het ontbijt kunt u het centrum van Lecco, op 1,5 kilometer van de bed and breakfast, en het mooie Comomeer gaan verkennen. Ook een bezoek aan Milaan behoort tot de mogelijkheden.