Plaats en tips

Bed en Breakfast Montebello beschikt over een fitnessruimte en er zijn fietsen te huur.
De eigenaren geven u graag tips voor de omgeving zoals wandel- en fietsroutes, huren van een boot, een georganiseerde boottocht, diverse watersportmogelijkheden.
Het treinstation ligt dichtbij, vanwaar u binnen een uur naar Milaan kunt reizen.

Lecco

Ligt aan de zuidoost punt van het Comomeer waar de rivier de Adda het meer verlaat. Op dit punt is de Ponte Azzone Visconti bezienswaardig, een brug met 11 bogen. Deze rivier zorgt voor de grootste watertoevoer en stroomt in het noorden bij Colico binnen. De 19e eeuwse schrijver Alesandro Manzoni heeft een groot deel van zijn leven in Lecco gewoond. Zijn beroemdste roman Promessi Sposi (1827) speelde zich af in de omgeving van Lecco. In het huis waar de schrijver zijn jeugd heeft doorgebracht is nu het Manzoni museum gevestigd. Op het Piazza Manzoni staat zijn standbeeld.

Comomeer

Met een oppervlakte van 146 vierkante kilometer is dit het derde grootste meer van Italië na het Gardameer en het Lago Maggiore. Het meer heeft drie takken in de vorm van een omgekeerde Y. De grootste plaats is Como en ligt aan de zuidwest punt. Midden in het meer ligt Isola Comacina, een klein eilandje. Het Comomeer wordt omgeven door hoge bergtoppen, waarvan Monte Legnone de hoogste berg is met een hoogte van 2609 meter. Het landschap is gevarieerd en fascinerend: het blauwgroene water, de bergen met bossen of sneeuw, pittoreske dorpjes en steden met een rijke cultuur. 

Villa’s en paleizen rondom het Comomeer

Vanwege het uitzonderlijke milde klimaat groeien er tropische planten in de parken en tuinen van de vele villa's, prachtige paleizen en landhuizen aan de oevers van het meer.
Bekende villa's die u kunt bezichtigen zijn o.a.:
Villa Carlotta in Tremezzo, Villa Melzi in Bellagio en Villa d'Este in Cernobbio

Varenna

Een schilderachtig vissersdorp aan de oost oever van het meer. Sommige vinden dit dorp nog mooier dan Bellagio. Er zijn smalle, steile steegjes die leiden naar het plein met de 14e eeuwse kerk San Giorgio. Ook vindt men hier een van de oudste kerken aan het Comomeer; St. Giovanni Battista. De promenade met cafeetjes aan het water trekken veel toeristen.

Bellagio

Wordt ook wel de parel van het Comomeer genoemd. Het is een chique badplaats fraai gelegen hoog boven het water en precies op het punt waar de twee takken elkaar raken. Het heeft een eeuwenoud centrum dat goed bewaard is gebleven. De elegante 18e eeuwse Villa Serbelloni ligt bovenaan het stadje met een park dat een mooi uitzicht biedt op het meer. Dit park kan onder begeleiding van een gids bezocht worden.

Como

De grootste stad en naamgever van het meer. In het historisch centrum zijn veel bezienswaardigheden. De straten staan haaks op elkaar dat doet herinneren aan de Romeinse tijd. Op het Piazza Duomo staat de kathedraal uit 1396 die tot de belangrijkste kerken behoort in Noord-Italië. Een groot gedeelte van de oude stadskern is voetgangersgebied waar ook vele winkels en restaurants te vinden zijn. Piazza Cavour is de ontmoetingsplaats van Como waar de veerboten aanmeren.