Countryhouse Parco Ducale

Urbania | Marche

Je kunt het zo gek niet bedenken of Roberto Ferri kan erover vertellen. Neem de truffel. Regelmatig trekt Roberto er met zijn honden op uit om tartufi te zoeken en inmiddels weet hij echt alles van deze kostbare delicatesse.

Samen met zijn vrouw Daniela beheert Roberto het Parco Ducale Country House, vlak bij het dorp Urbania. Zij verzorgt het uitgebreide ontbijt en legt de gasten in de watten, hij is de perfecte vraagbaak. Het dorp en de omgeving kent hij op zijn duimpje, en hij tipt de lekkerste adresjes om te gaan eten. En mocht u wat Italiaans willen leren spreken: Roberto is leraar en geeft op verzoek ook Italiaanse les.

Het Parco Ducale Country House is in 2002 gerenoveerd, met behoud van originele kenmerken zoals de houten plafondbalken. Gasten logeren in een tweepersoonskamer of in een zogenoemd bilocale: een kamer met een eigen kookhoek. In de grote, parkachtige tuin hangt een relaxte sfeer, en op warme dagen is er een zwembad om in af te koelen. Naast het Country House ligt de Barco, een voormalig klooster. Maar eerder nog kwamen de hertogen van Urbino daar om zich te ontspannen en deel te nemen aan de jacht.

Rust en vrijheid dus, en toch op loopafstand van de bewoonde wereld. Zo'n twintig minuten wandelen en u bent al in het dorpscentrum van Urbania. En op een half uurtje rijden ligt renaissancestad Urbino, de geboorteplaats van Rafaël. Niet te missen in Urbino is het Palazzo Ducale, met daarin de Galleria Nazionale delle Marche, waar werken van onder anderen Rafaël en Piero della Francesca te zien zijn. Of neem een kijkje in Rafaëls geboortehuis. De beroemde kunstenaar kreeg er zijn eerste schilderlessen van zijn vader.