Agriturismo Ripabianca

Jesi | Marche

Agriturismo Ripabianca is gelegen bij Jesi in de vallei dell'Esino, een prachtige streek in de weinig bekende regio de Marken - in het Italiaans "Le Marche" - dat rijk is aan traditie, geschiedenis, kunst, uitstekend eten, verrukkelijke wijn en schitterende landschappen.
Het sfeervolle landhuis Ripabianca, typisch voor de Marche, is oorspronkelijk een 19e eeuwse boerderij van de graven van Grizi, een aloud adellijk geslacht welke teruggaat tot de 12e eeuw!
De gastvrije eigenaren van nu, Lavinia Grizi en Gianluigi Zelli, hebben tijdens de restauratie bijzonder veel zorg besteedt aan het behoud van de originele karakteristieken zoals de houten balkonplafonds, de tegelvloeren en de prachtige voordeur. De oude schuur is omgetoverd tot een gezellige eetkamer met openhaard en houtkachel, in de zomer dineert u buiten op de veranda.
Agriturismo Ripabianca is een onderdeel van het regionale natuurpark, beheerd door het Wereld Natuur Fonds, en heeft meer dan 36 hectare grond met o.a. wijngaarden, boomgaarden en uitgestrekte akkers. Er is een panoramisch uitzicht vanuit de tuin en het zwembad.
De ruime gastenkamers en suites zijn ingericht met antiek meubilair en dragen klinkende namen als Verdicchio, Rosso Conero, Passerina en Lacrima: naar de namen van gerenommeerde streekwijnen.
Lavinia en Gianluigi leren u graag hoe zelf zeep te maken, volgens de traditionele "metodo a freddo", de "koude methode". Een natuurlijke zeep alleen geparfumeerd met eenvoudige ingrediënten zoals olijfolie, specerijen, kruiden en etherische oliën. Zo neemt u niet alleen de indrukwekkende beelden mee van het landschap maar ook de geuren van de mooie Marche...