Locanda le Logge

Urbisaglia | Marche

Wie van lekker eten en van de Italiaanse keuken houdt, mag Locanda Le Logge in de Marche eigenlijk niet overslaan. Want koken, dat kunnen ze bij dit gemoedelijke familierestaurant! De Locanda ligt in Urbisaglia, een mooi en rustig, want niet-toeristisch dorpje, en wordt gerund door de broers Andrea, Stefano en Claudio Tombolini, bijgestaan door hun ouders Alfio en Natalina.

Een aanrader is de pranzo (lunch) op zondag, de dag waarop Italianen vaak met de hele familie uitgebreid gaan lunchen. Kiezen hoeft niet: Locanda Le Logge heeft een degustazione antipasto e primo, een proeverij van vier kleine voorafjes en twee soorten pasta. Als antipasti serveren ze dan bijvoorbeeld een stukje kalfsvlees met een heerlijke jus. En kleine sperzieboontjes omwikkeld met spek. Of een gesmolten kaasje. Alles afhankelijk van het seizoen natuurlijk. Daarna volgt de pasta, met bijvoorbeeld salsiccia, Italiaanse worst. Als het binnen vol is, en die kans is zeker op zondagmiddag groot, zit u bij goed weer op het terras aan de voorkant, onder de bogengalerij.

Boven de Locanda hebben de Tombolini's een aantal kamers voor gasten. Muisstil is het er misschien niet altijd, want Urbisaglia mag dan een rustig dorpje zijn, u zit hier wel in het centrum. Maar voor wie een culinaire rondreis door de Marche wil maken, is dit een heerlijk adresje, óók in de herfst of het vroege voorjaar.