Plaats en tips

Het landschap langs de kust is redelijk vlak en leent zich uitstekend voor fietstochten en mountainbike tochten. Verhuur van fietsen en mountainbikes is in de directe omgeving mogelijk. In het binnenland is het ook voor de wandelaar aantrekkelijk.
U kunt de omliggende plaatsen bekijken en 's avonds terugkeren voor een heerlijk diner bij de Villa degli Ulivi. Aan de stranden zijn er veel watersportmogelijkheden zoals surfen, duiken, kitesurfen en snorkelen. Desgewenst helpt Michela en haar familie u graag met het samenstellen van een dagplanning.

Oristano

Deze provinciehoofdstad is gesticht in de 11e eeuw, toen de bewoners van het nabij gelegen Tharros hun stad verlieten vanwege aanhoudende aanvallen. Oristano is een gezellig stadje waar de Spaanse invloed nog duidelijk te herkennen is. Te voet kunt u zich laten verrassen door de bezienswaardigheden. Op het Piazza Roma, het belangrijkste plein, staat nog een van de originele stadsverdedigingen: "Torre di Mariano II" (1290). Op het Piazza Duomo staat de kathedraal Santa Maria Assunta, gebouwd in de 13e eeuw.

De kust en watersporten

De regio Oristano kent diverse prachtige stranden, waar professionele scholen aanwezig zijn voor windsurfen, kitesurfen en open water duiken. Capo Mannu is een van de top bestemmingen voor windsurfen en kitesurfen. In Pitzu Idu bevindt zich het duikcentrum 9511 diving team (PADI en PSS). Een snorkelexcursie naar het eiland Maluentu met haar kristalheldere water, is zeker de moeite waard.

Fordongianus

Net buiten het stadje Fordongianus ligt 'Terme di Forum Traiani' met overblijfselen van Romeinse thermen uit de 1e eeuw. In het aantrekkelijke stadje treft u een modern kuuroord aan waar u nog steeds kunt genieten van de genezende warmwaterbronnen. In Fordongianus staat het Catalaanse adellijke huis "Casa Aragonese" uit de 16e eeuw.

Tharros

Tharros is een van de meest interessante archeologische vindplaatsen in het Middellandse Zeegebied. Het is prachtig gelegen aan de kust op de zuidpunt van het schiereiland van Sinis. De stad werd in de 8e eeuw v. Christus gesticht door de Feniciërs op de resten van een voormalig Nuraghe dorp. Onder begeleiding zijn er restanten te bewonderen van onder andere tempels, een amfitheater, een begraafplaats, baden en huizen.

Santa Cristina

Op ca. 4 km van het stadje Paulilatino ligt Santa Cristina, een oude religieuze plaats met overblijfselen van een nuraghische nederzetting. Nuraghi, in het enkelvoud nuraghe, zijn torens die in de bronstijd in Sardinië werden gebouwd. U vindt er een tempelbron uit 1000 v Chr. en een kerk uit de 13e eeuw.

Bosa

Bosa is een middeleeuws stadje dat tegen een kleine heuvel gebouwd is direct aan de rivier Temo. De stad wordt gedomineerd door ‘Il Castello Malaspina', het kasteel werd gebouwd op de heuveltop van Serravalle in 1112 en is bereikbaar via een lange, steile trap. Het historisch centrum van Bosa bestaat uit straatjes en steegjes bedekt met oude keien, trappetjes en diverse pleinen. Er zijn veel gezellige cafés en restaurants.