Agriturismo Saltara

Santa Teresa Gallura | SardiniŽ

Aan de noordkust van Sardinië, niet ver van het pittoreske badplaatsje Santa Teresa Gallura, ligt agriturismo Saltara. De agriturismo ligt 2 kilometer landinwaarts op de heuvel van een kleine vallei te midden van die kenmerkende ruige Sardijnse vegetatie en granieten rotsen. Vanaf 1800 hebben de boeren met moeite wat ruimte onttrokken aan de niet zo vruchtbare landbouwgrond om de geiten en runderen te laten grazen. Tegenwoordig heeft het Sardijnse vee zich aan de omgeving aangepast, in periodes van droogte voedt het zich met de plaatselijke struiken die door de zeewind wat zoutig worden, wat een specifieke smaak geeft aan het vlees.
De agriturismo Saltara is al heel lang in familiebezit, u ziet bij aankomst schitterende oude foto's met de trotse markante hoofden van de voorvaderen.
De kamers zijn ondergebracht in een aantal huisjes en houten bungalows. De huisjes zijn gerestaureerde oude woningen waar vroeger de landarbeiders in verbleven en de houten bungalows bevinden zich in het groene hart van de agriturismo Saltara te midden van de schaduwrijke eikenbomen. Van buiten eenvoudig; elke bungalow met eigen terras, origineel houten meubilair en hangmat. Van binnen sfeervol ingericht met aparte badkamer en van alle gemakken voorzien zoals airconditioning, TV en koelkast. Op het terrein is een klein maar verzorgd zwembad aanwezig, waar u kunt genieten van de landelijke rust. Als het weer het toelaat dineert u buiten op de binnenplaats, heerlijke lokale gerechten met kwaliteitswijnen; wij raden het Ristorante Saltara van harte aan!