Plaats en tips

Capo Testa

Dit is een spectaculair klein schiereiland op 5 kilometer ten westen van Santa Terese Gallura en is een must voor elke bezoeker van Sardinië. Capo Testa staat bekend om zijn opmerkelijke rotsformaties die gevormd zijn door de wind en de golven van de zee. Er zijn piepkleine baaitjes voor een heerlijke duik in het zeewater en op de punt van de kaap staat de oude vuurtoren.

Santa Teresa Gallura

Een bezoek brengen aan dit gezellige plaatsje aan zee is zeker de moeite waard. U kunt slenteren door de straatjes met diverse kleine winkels of op een van de terrassen plaatsnemen voor lunch of een aperitief. Vanuit de haven vertrekken boten naar Corsica, leuk voor een dagtrip. 4x per dag vertrekt er een boot en de overtocht duurt ca. 50 minuten.

Palau

Palau is een vakantieplaats die is ontstaan omdat veel Italianen hun tweede huis aan de kust lieten bouwen. Deze worden nu vaak verhuurd aan toeristen. U vindt er winkels, hotels, appartementen, restaurants, bars en een haven. De plaats heeft geen bijzondere historische bezienswaardigheden. Het is mogelijk om een bootje te huren of de overtocht te nemen naar de Eilandenarchipel La Maddalena.

Eilandenarchipel La Maddalena

Dit natuurpark kenmerkt zich door zijn mooie landschap met schitterende stranden, rotsachtig terrein en oude vestingwerken. La Maddalena is het grootste van de zeven eilanden en kan vanaf Palau in slechts 15 minuten bereikt worden. De stad van La Maddalena heeft veel winkels, bars en restaurants.
Het tweede eiland in grootte is Caprera en kan bereikt worden door middel van een brug vanaf La Maddalena. De kloven, het kristalheldere water en de intense kleuren maken het eiland tot een geliefde bestemming.

omgeving Arzachena

De kleine tempel van Malchittu, de cirkelvormige begraafplaats van Li Muri en de gigantische graven van Li Lolghi liggen bovenop een heuvel met een spectaculair uitzicht over het Gallura gebied.
Een bezoek aan de tombes van Coddu Vecchiu is zeker de moeite waard. Vlakbij ligt de Nuraghe van La Prisciona, in de vallei van Capichera, en is een typisch verschijnsel uit de prehistorie op Sardinië.

Porto Cervo

Porto Cervo ligt centraal aan de Costa Smeralda en is een exclusieve badplaats. Vele beroemdheden komen hier om van de witte stranden en het nachtleven te genieten. De architectuur van Porto Cervo past in deze omgeving, villa's gebouwd met strakke stenen muren en goed onderhouden tuinen met mediterrane vegetatie. Porto Cervo heeft twee havens: de nieuwe haven en Porto Vecchio (Oude Haven) met in de zomer de mooiste en grootste jachten die bewonderd worden door vele toeristen.

Pevero Golfclub in Porto Cervo is een van de beste golfbanen in de wereld.
Deze 18-holes baan wordt ook omschreven als "de mooiste plek in de wereld voor golf". Vanwege de vele obstakels is het zelfs voor de beste golfer een ware uitdaging! 

Tempio Pausania

In dit granietstadje uit de Romeinse tijd vindt men voornamelijk gebouwen uit de 18e en 19e eeuw gemaakt van graniet. De Piazza Gallura is het hart van de stad en hier bevindt zich de Kathedraal van San Pietro uit 1832. De bekende tenor Bernardo de Muro is in Tempio Pausania geboren, een gelijknamig klein museum is hieraan gewijd.

De omgeving van Tempio Pausania is bergachtig met groene bossen en bekende bronnen. Deze omgeving is een klein stukje rijden vanaf het centrum en is uitermate geschikt voor een wandeling of picknick. Vlakbij ligt het kleine stadje Aggius, ingesloten tussen prachtige rotsformaties.