Agriturismo Baglio Lauria

Campobello di Licata | SiciliŽ

Baglio Làuria is oorspronkelijk een oud Franciscaner klooster, dat door de monniken "Il Crocefisso" werd genoemd, een benaming die nog terug te vinden is in het adres van de azienda agrituristica. Vlak na de eenwording van Italië, in 1861, werd het klooster met alle bijbehorende vruchtbare grond gekocht door Paul Làuria, die er een boerderij van maakte waar graan werd verbouwd en vee werd gehouden. Door de jaren heen heeft op de ongeveer 50 ha grond het graan en het vee plaats gemaakt voor wijngaarden, olijfbomen, amandelbomen en zelfs een granaatappel boomgaard. Baglio Làuria ligt op een plateau op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel en niet ver van het stadje Campobello di Licata, dat vanaf de 17e eeuw al een agrarisch centrum is.
De Baglio Làuria van nu is een schitterende plek, letterlijk en figuurlijk, in het zonnige Siciliaanse platteland, omgeven door kleurige bloemen en fruitbomen en uitgestrekte velden met bijzondere vergezichten.
De sympathieke jonge eigenaar kookt met passie voor zijn gasten, er worden typische Siciliaanse gerechten bereidt, uiteraard gebruikmakend van de eigen ‘olio extravergine' - de olijfolie - en al het andere goede wat op het land wordt verbouwd.
Hier hoor je de stilte, de geluiden van het platteland. Voor wie een "periodo di assoluto riposo nell'assolata campagna siciliana, gustando i piatti tipici della tradizione isolana" wil.....