Plaats en tips

Molveno

Molveno ligt op een hoogte van 864 meter aan de oevers van het gelijknamige meer. Molveno wordt ook wel ‘de parel van de Dolomieten' genoemd vanwege de ligging aan de voet van de Brenta berggroep aan de ene kant en de berg Paganella aan de andere kant. Molveno is een typisch Italiaans bergdorpje: smalle steegjes, steile straatjes, huizen en winkels met typische tongewelven, gezellige cafeetjes en restaurantjes.

Andalo

Is een toeristisch stadje voor sportliefhebbers. Het ligt op de hoogvlakte tussen de Brenta berggroep en het massief van de Paganella. Er zijn skiliften naar de Cima Paganella (2125 meter) die ook in de zomer geopend zijn voor prachtige wandelingen in de natuur met onvergetelijke uitzichten. Er is een groot sportcentrum aanwezig met diverse voorzieningen. 

de berggroep Brenta

Samen met de Oostelijke Dolomieten vormen deze twee groepen de Dolomieten. De Dolomieten zijn het symbool van Trentino waar de bergen bij zonsopgang en zonsondergang een prachtige vuurrode kleur krijgen door reflectie van de zon. De berggroep Brenta is 40 kilometer lang en maakt deel uit van de zuidelijke Retische Alpen. Het hoogste punt is de Cima Tosa met een hoogte van 3173 meter.

Parco Naturale Adamello Brenta

Met ruim 620 vierkante kilometer is dit natuurpark het grootste beschermde gebied van Trentino. Het is één van de meest betoverende en ongerepte gebieden van de Dolomieten. Het omvat de berggroepen Brenta en Adamello. In het noorden ligt het bijzondere bergmeer Lago di Tovel, op een hoogte van 1170 meter. Het symbool van het natuurpark is de bruine beer, die hier samen met o.a. herten, gemzen, arenden, adelaars en steenbokken dit gebied wonen. In het park zijn prachtige paden om te wandelen en routes om te mountainbiken.

Trento

Is de hoofdstad van de autonome regio Trentino Alto Adige (Trentino Zuid-Tirol). Trento is de ontmoetingsplaats van de Italiaanse en de Midden-Europese cultuur; kunst, geschiedenis en cultuur worden weerspiegeld in paleizen, musea en kerken, waarin men de verschillende aspecten van de Romeinse, Middeleeuwse en Renaissance tijd kan herkennen. Trento is een levendige plaats met als bezienswaardigheid het Castello del Buonconsiglio, het grootste en belangrijkste monument van Trentino Alto Adige. In het hart van de stad ligt het Piazza Duomo, met de Neptunus fontein, omringd door oude herenhuizen met fresco's.