Agriturismo La Chiusetta

Orvieto | UmbriŽ

De azienda agricola biologica "La Chiusetta" is een waarlijk paradijs met een panoramisch uitzicht op de historische stad Orvieto. Het centrum van Orvieto ligt op 10 minuten. Vanuit het dal van Orvieto bereidt een landweggetje u al een beetje voor op wat u boven aantreft: een schitterende tuin met fruitbomen, een wijngaard, olijfbomen, een vijver en een drietal oude boerderijen waar de kamers en appartementen zijn ondergebracht.
Hier hoort u de vogels, het gezoem van bijen, ervaart u de stilte en ruikt u de "campagna"; het schitterende Umbrische platteland.
De sympathieke en gastvrije eigenaar Paolo hield er eerst ook een paar honden en katten op na, maar nadat dezen ter zielen waren gegaan merkte hij op dat er meerdere soorten vogels op zijn landgoed neerstreken, en dat wil hij graag zo houden!
De agriturismo produceert onder andere een heerlijke rode DOC wijn en een ‘extra vergine' olijfolie. U kunt de voortreffelijke lokale gerechten proeven in het restaurant van La Chiusetta, dat alleen geopend is voor de gasten van de agriturismo. Naast deze heerlijke avonden kunt u bij La Chiusetta genieten van de rust en de natuur, zwemmen, wandelingen maken en ook prachtige historische stadjes bezoeken zoals Orvieto, Bolsena, Montefiascone, Todi en Spoleto.