Hostellerie Le Lièvre Amoureux

Valpelline | Aosta

Hotel Le Lièvre Amoureux ligt op een hoogte van 1000 meter en wordt omgeven door natuur. Het dorp Valpelline ligt op 800 meter en Aosta ligt op 10 kilometer.
Het hotel is rustig gelegen met uitzicht op hoge bergtoppen van het Valpelline-dal zoals de Monte Faroma (3073m), Mont Vélan (3708 m) en de Tête Blanche (3724 m) Valpelline is een zijdal van het bekende Valle d'Aosta en dit Alpendal is nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor de authentieke sfeer nog goed bewaard is gebleven.
Het hotel wordt gerund door de gastvrije familie Cretaz en zij doen hun best om gasten te verwennen en zich thuis te laten voelen. De eigenaar staat zelf in de keuken en bereidt typische lokale gerechten zoals Zuppa di Valpelline: een broodsoep met de plaatselijke Fontina kaas. Moeder en dochter serveren in traditionele klederdracht deze lekkernijen in het sfeervolle restaurant.
Het hotel is met veel hout ingericht en straalt een warme sfeer uit. Er zijn 15 keurig verzorgde kamers in het hotel voorzien van televisie, telefoon en een eigen badkamer met douche. In de ruime, omliggende tuin staan twee grote houten chalets met ieder 8 knus ingerichte kamers met eigen badkamer. In de tuin, met uitzicht op de omliggende bergen, is een zwembad en een speel- en ligweide.
Het hotel beschikt over een bar, een gemeenschappelijke zitruimte met gratis Wifi, een fitness, een kleine Spa, mountainbikes en voldoende parkeergelegenheid.
De enthousiaste familie staat voor u klaar en geeft graag tips om deze prachtige omgeving in het Aosta-dal te verkennen.