Plaats en tips

Gasten krijgen korting op de entreeprijs van de Spa in Pré-Saint-Didier (13 km)

La Salle

La Salle is de toegang tot de vallei van de Mont Blanc. Het dorp ligt op een aflopende helling tussen wijn- en boomgaarden op een heel zonnige locatie. Het is bijna geheel gerestaureerd met respect voor de oorspronkelijke architectuur van de bestaande huizen. Vanaf La Salle is er een uitzonderlijk uitzicht op de bergketen van de Mont Blanc.
Even buiten La Salle ligt in het midden van de helling in een licht verhoogd gebied de cilindervormige toren van het kasteel van Châtelard (13e eeuw).

Morgex

Dit oude dorp ligt in een grote vlakte op 923 meter hoogte en is omringd door een mooie bergkring met de toppen van de Grivola (3969 m) en de Mont Crammont (2737 m). De rivier Dora Baltea loopt door de hele vlakte en is populair bij liefhebbers van raften en kanoën. In het dorp zijn resten van torens en versterkte huizen, waaronder de vierkante Torre del l'Archet uit de 10e-11e eeuw.

Pré-Saint-Didier

Vlakbij het centrum ligt een uiterst inspirerend natuurspektakel: het ravijn, een diepe en nauwe kloof die is gevormd door de woeste stroming van de Dora di Verney. Naast de waterval bevinden zich twee warmwaterbronnen die uit de rots ontspringen met een temperatuur van 22 graden en 36 graden die de thermen van water voorzien. Het warme en ijzerhoudende water was al bekend bij de oude Romeinen. Tegenwoordig biedt het thermenpark een volledig aanbod van ontspanning en natuur met de warmwaterzwembaden met een schitterend uitzicht op de Mont Blanc. 

Aosta

De stad in het Val d'Aosta is de hoofdstad van de regio Aosta. De stad bevindt zich tussen de hoogste bergen van Europa: de Mont Blanc (4810 m), de Monte Cervino (4478 m), de Monte Rosa (4634 m) en de Gran Paradiso (4061 m). Aan de typische rechthoekige plattegrond van de stad is te zien dat Aosta een Romeinse vestingplaats was. Er zijn nog Romeinse restanten te vinden van een forum, een amfitheater, de brug en delen van de stadsmuren en poorten. Het levendige centrum heeft mooie pleinen, een opvallende architectuur, typisch Italiaanse straatjes met restaurants en cafés en volop mogelijkheden om te winkelen.

Kastelen in de Aosta vallei

Er zijn talrijke kastelen en burchten die verspreid in de Aosta vallei liggen zoals:
Col du Bard, Castello di Saint-Pierre, Castello Sarriod de La Tour, Castello di Fénis en Castello d'Issogne.

Saint-Pierre

Het charmante dorp is vooral bekend door het gelijknamige kasteel. Saint-Pierre is omgeven door boom- en wijngaarden en wordt gedomineerd door de berg La Grivola (3969 m), één van de magische toppen van de Gran Paradiso. Het dorp heeft een bijzondere culinaire traditie, in de restaurants serveren ze traditionele gerechten o.a. bereid met appels en deze worden begeleid door lokale wijnen. De weg naar de vallei van de Val Grisenche ligt dichtbij Saint-Pierre. In deze schilderachtige vallei kan gewandeld worden in een ongerepte natuur.

Nationaal Park Gran Paradiso

Ten zuiden van Aosta ligt dit nationale park, opgericht in 1922, en is het oudste natuurpark van Italië. Het Nationaal Park beschermt de flora en fauna. Het bevat de grootste populatie steenbokken en gemzen van Europa. Een bezoek aan het Nationaal Park Gran Paradiso is gratis en zeker de moeite waard. Het is een uniek gebied om te kunnen genieten van de flora en fauna. Er zijn tientallen bewegwijzerde paden om mooie wandelingen te maken voor zowel de recreatieve wandelaar als de ervaren wandelaar. Ook zijn er begeleide excursies met een gids mogelijk die u wijzen op de bijzonderheden van elke vallei.