Bed and Breakfast Casa Coloniale

Verona | Veneto

In het historisch centrum van Verona, dat gedeeltelijk autovrij is, ligt de Bed and Breakfast Casa Coloniale. Het is een smal pand in een zijstraat van het Piazza delle Erbe en het heeft drie kamers. Iedere kamer is kleurrijk ingericht met alle moderne comfort en een mooie badkamer. Bij aankomst krijgt u de sleutel van de kamer en de ingang waarna u vrij bent om in en uit te gaan. Vanuit Casa Coloniale loopt u het Piazza delle Erbe op, een gezellig en kleurrijk plein vol terrasjes waar iedere dag een markt met groente, fruit en souvenirs wordt gehouden. Rondom staan paleizen en oude huizen, waarvan sommige versierd zijn met fresco's en marmeren zuilen.
Om de hoek van de Bed and Breakfast ligt de Via Cappello, een winkelstraat waar het huis met het beroemde balkon van Julia staat. Deze plek trekt veel toeristen die er een liefdesbriefje achter laten en men zegt dat het geluk in de liefde brengt zodra het bronzen beeld van Julia aangeraakt wordt. Haaks op deze straat ligt de pittoreske winkelstaat Via Mazzini die uitkomt op het Piazza Bra, een groot plein met restaurants en terrasjes. Hier staat de Arena, dit indrukwekkende Romeinse amfitheater is gebouwd aan het einde van de 1e eeuw.
In de verrassend mooie en romantische stad Verona is nog meer te zien en beleven, waarbij deze Bed and Breakfast een ideaal uitgangspunt is.