Vakantie in Italië | Veneto

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / Veneto


Hotel en agriturismo

Veneto


De regio Veneto ligt in het noordoosten van Italië en heeft Venetië als hoofdstad. Het grenst in het noorden aan Trentino, Oostenrijk en Friuli-Venezia-Giulia, in het oosten aan de Adriatische zee, in het zuiden aan Emilia Romagna en in het westen aan Lombardije. Qua oppervlakte is Veneto de zevende regio van Italië.

Veneto is zeer geliefd voor een vakantie vanwege de wereldberoemde stad Venetië en het Gardameer, de drukst bezochte toeristische bestemming in Italië. Ook de natuur, de culturele schatten, de architectuur, de brede zandstranden, de goeie wijnen en culinaire gerechten zijn aantrekkelijke ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie in Veneto. Het klimaat is er het hele jaar door aangenaam. Wel kunnen de zomers erg warm zijn langs de kust en in de laaggelegen gebieden.

Het landschap is zeer gevarieerd: er zijn bergen, glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, grote vlaktes en veel water. In het noorden liggen de imponerende toppen van de Dolomieten. Rondom Verona, Vicenza, Padua en Treviso zijn groene hellingen vol wijngaarden te vinden. Langs de kust is het landschap vlak. In het zuiden stroomt de Po, de langste rivier van Italië, en vormt op het einde een brede delta die uit komt in de Adriatische zee. De oostkust van het Gardameer, het grootste meer van Italië, ligt in de Veneto en is omringd door een prachtige natuur.

Veneto is bekend om de productie van de Prosecco wijn. Het heuvelachtige gebied rond Valdobbiadene, Vittorio Veneto en Conegliano is ideaal voor de productie van deze Italiaanse mousserende wijn. De wijnweg "Strada dei Prosecco e Vini del Colli" slingert tussen deze steden.

Venetië is een wereldberoemde stad die werd gebouwd op 118 eilanden welke door 400 bruggen met elkaar verbonden zijn en de stad telt 150 kanalen. Venetië, ook wel de ‘stad in het water' genoemd staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verona is een van de mooiste kunststeden van Italië en bekend om de Arena, een schitterend amfitheater uit de 1e eeuw en de liefdestragedie van Romeo en Julia.  De oude universiteitsstad Padua is rijk aan geschiedenis, kunst en cultuur. Vicenza is een aanrader voor kunstliefhebbers. Het is de stad van Palladio, met prachtige door deze renaissance-architect ontworpen gebouwen. Zijn beroemdste werk, La Rotonda, ligt ten noorden van Vicenza.

 

Terug naar alle hotels en agriturismo