Diamantino Town House

Padua | Veneto

Aan één van de mooiste marktpleinen van Padua, het Piazza dei Signori, ligt de bed and breakfast Diamantino Town House. Wat eens een prachtig, maar vervallen historisch gebouw was, is nu omgetoverd in een charmant onderkomen met 10 gastenkamers. Het "Diamantino" dankt zijn naam aan de kleine juwelierswinkel die onder de bed and breakfast gelegen is en van dezelfde eigenaar is.
Het Piazza dei Signori wordt omgeven door mooie galerijen, waarin bijzondere winkels, cafés en oude wijnlokalen zijn gevestigd. Aan de westzijde van het plein staat het Palazzo del Capitano, ooit gebouwd voor de commandant van de stadsmilitie, met de beroemde Torre dell'Orologio, de astronomische klok uit 1344. Rond de klok zijn de tekens van de dierenriem geplaatst, maar het teken van de Libra - de weegschaal - ontbreekt; het verhaal wil dat de fabrikant dit moedwillig heeft gedaan omdat hij niet genoeg kreeg uitbetaald....
Diamantino Town House heeft acht kamers aan de voorkant, met uitzicht op het Piazza dei Signori en twee kamers aan de achterkant. 's Ochtends ontbijt u samen met de Italianen in het nabij gelegen "La Caffetteria".
De bed and breakfast bevindt zich op de meest centrale locatie in Padua en is gelegen in een voetgangersgebied, waar u zich tussen de mensen, de markt en de winkels kunt mengen.