Plaats en tips

De receptie informeert u graag over de diverse bezienswaardigheden, tips voor restaurants en maakt reserveringen voor bijv. begeleide wandelingen met een gids, concerten en tentoonstellingen.

Het is mogelijk via het hotel een tocht per gondel te reserveren. Op loopafstand werken zij samen met een vrouwelijke gondelier, die meerdere talen spreekt. Ze vertelt over de geschiedenis van de "gondola" en vaart door de mooiste kanalen voor een onvergetelijke tocht door Venetië.

Venetië is een wereldberoemde stad gebouwd op 118 eilanden die met elkaar verbonden worden door 400 bruggen en telt 150 kanalen. De gondel is het vervoermiddel bij uitstek in Venetië, die vooral door toeristen gebruikt wordt. De inwoners van de stad maken gebruik van "waterbussen" (vaporetto) of van privéboten. Het is een levendige stad met mooie pleinen, prachtige paleizen, smalle straatjes, balkons met bloemen, Mariabeelden, lantaarns en ambachtswinkeltjes. Venetië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Enkele belangrijke bezienswaardigheden in Venetië zijn:

Piazza San Marco

Het wereldberoemde Venetiaanse plein wordt omringd door de Paleizen der Procuratoren waar zich onder de arcaden veel cafés bevinden. Op dit plein vindt men:
* Basilica di San Marco: gebouwd rond 1000 en één van de mooiste basilieken van Europa
* De Campanile: de 96 meter hoge klokkentoren en typerend voor het stadsbeeld
* Torre dell'Orologio: een klok met een verscheidene wijzerplaten
* Palazzo Ducale: het Dogenpaleis is het symbool van de macht van Venetië

Ponte dei Sospiri

De Brug der Zuchten, verbindt het Dogenpaleis met de voormalige gevangenis. De naam komt van de zuchten van de gevangenen die hier voor het laatst daglicht zagen voordat ze opgesloten werden.

Canale Grande

Is de hoofdverkeersader van Venetië. Het kanaal is bijna 4 km lang waarlangs schitterende paleizen staan.

Rialto brug

De belangrijkste brug tussen de twee oevers van het Canale Grande. Het is de zesde brug op deze plek en de eerste brug van steen. Langs de trap in het midden zijn winkeltjes gevestigd.