Uw rondreis

Pakket 1 - ‘Proef de Salento' - € 470,- per persoon
Inbegrepen:
3 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief uitgebreid ontbijt
1 traditioneel diner met gerechten uit de Salento in Biomasseria Santa Lucia
2 kooklessen van ieder 2 uur voor het bereiden van zelfgemaakte pasta en typische traditionele gerechten
Bezoek aan een gerenommeerde lokale wijnboer inclusief wijnproeverij (Negroamaro, Malvasia en Primitivo)

Pakket 2 - ‘Natuur & Welness in de Salento' - € 430,- per persoon
Inbegrepen:
3 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief uitgebreid ontbijt
1 traditioneel diner met gerechten uit de Salento in Biomasseria Santa Lucia
2 dagen fietshuur voor prachtige tochten langs de schilderachtige kustweg
Trekking langs de Adriatische kust tussen Novaglie en Ciolo met een bezoek aan de grotten van Cipolliane óf een boottocht (afhankelijk van het seizoen)

Santa Maria di Leuca

Dit is het meest zuidelijkste puntje van Apulië waar de Adriatische zee en de Ionische zee samenkomen. Santa Maria verwijst specifiek naar het religieuze heiligdom gebouwd op een heuvel hoog boven de haven en ooit de voormalige locatie van een Romeinse tempel gewijd aan Minerva. Het heiligdom, ook bekend als de basiliek Santa Maria De Finibus Terrae werd ingewijd door paus Julius I op 1 augustus 343. Het is al lang een bedevaartsoord en is bijzonder druk rond het midden van augustus van elk jaar.

Santa Cesarea Terme

Deze stad is een bekend kuuroord vanwege de zwavelhoudende bronnen die geschikt zijn voor behandelingen aan huidziekten en aandoeningen van de luchtwegen. Palazzo Sticchi is een indrukwekkende villa in Moorse stijl en een van de belangrijkste monumenten van de stad. Tussen Santa Cesarea Terme en Castro Marina bevindt zich de bekende grot van Zinzulusa.

Galatina

Dit prachtige stadje is één van de vele verborgen pareltjes in Apulië. Het barokke centrum is door de eeuwen heen vrijwel intact gebleven. Hier kunt u ronddwalen door het centrum met charmante architectuur, rustige straatjes, vriendelijke bewoners, mooie boetiekjes en gezellige restaurants en bars. In de 17e eeuw werden er talrijke kerken en adellijke paleizen gebouwd in Galatina. Sommige elementen van de barokke stijl uit Lecce zijn duidelijk terug te zien, maar vooral imposante deuren en rijkelijk versierde balkons vind men terug in veel gebouwen. Chiesa di San Pietro e San Paolo uit 1633 is een indrukwekkend voorbeeld van elegante, zandkleurige barokke architectuur dat populair werd in de Salento.

Otranto

Dit havenstadje aan de Adriatische zee ligt het meest oostelijk van heel Italië. Het historische centrum van Otranto, Citta Vecchia, wordt omsloten door de stadsmuren die nog vrijwel intact zijn en het kasteel. De stad behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Het juweeltje van de stad is de romaans-gotische Kathedraal.

Lecce

Lecce ligt in het zuiden van Apulië tussen de Adriatische Zee en de Ionische Zee. De stad is gesticht in de 7e eeuw voor Christus door de Grieken. De stad wordt ook wel "Florence van de Barok" genoemd of het "Athene van Apulië". Dit komt door de onwaarschijnlijke rijkdom aan monumenten in Barokstijl. Hierbij is het lokale steen, ‘pietra leccese', een roomwitte kalksteen gebruikt. Het is een soort marmer met harde structuur dat goed te bewerken is. De paleizen, kerken en huizen zijn voorzien van weelderig versierde gevels die gemaakt zijn van deze typerende steensoort en geven een charmante en bijzondere uitstraling aan Lecce.

Uw vervoer

Dit arrangement is op basis van eigen vervoer.

Voor informatie en prijzen over vluchten en autohuur klik hier.