Plaats en tips

Bij I Moresani kunt u:
kookcursus volgen, helpen met melken van de geiten, kaas maken in de eigen kaasfabriek, paardrijles volgen en tochten in de omgeving maken, wandelexcursies maken en excursie naar de ruïnes van Velia

* Casal Velino - op 5 minuten rijden ligt het dorp met een paar winkels, barretjes en een restaurant.

* Casal Velino Marina - een badplaatsje met een gezellig centrum, een haven en zandstranden. Op vrijdagochtend is er markt.

Velia

Archeologische overblijfselen van een Griekse stad. Het is door de Grieken in 530 v. Chr. gesticht als Elea. Rond 1960 zijn de professionele opgravingen van start gegaan en duren nog steeds voort. Het huidige Velia wordt gedomineerd door een middeleeuwse toren die gedeeltelijke op de oude acropolis is gebouwd. Aan de voet van de heuvel met de toren liggen de restanten van het oude amfitheater. De Porta Rosa, een ronde Griekse boog, vormde een van de toegangspoorten tot de stad en is de enige in zijn soort in Zuid-Italië.

Pisciotta

Het is een schilderachtig middeleeuws dorpje, aan de kustweg tussen Velia en Palinuro, en is gelegen op een heuvel. Het dorp met smalle steegjes en trappen heeft veel huizen en paleizen uit de 16e eeuw. Hier ervaart u het echte Italiaanse dorpsleven. Iedere woensdag vindt er een markt plaats op de piazza, met diverse bars waar u een heerlijke cappuccino of espresso kunt drinken op dit plein.

Palinuro

Een pittoreske badplaats met zandstranden en een jachthaven, waar veel blauwwitte bootjes wachten waarmee u een stukje kunt varen. Vanaf het water is er een spectaculair uitzicht op de kust en op de Capo Palinuro, met zijn talloze grotten die alleen per boot te bereiken zijn. Grotta Azzurra di Palinuro dankt haar naam aan het blauwe schijnsel van het water als de zon op een bepaalde manier in de grot schijnt. Het blauwe water reflecteert tegen de wanden van de grot dat een compleet azuurblauwe wereld oplevert. 

Nationale Park van Cilento

Een gebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een uniek gebied vanwege de combinatie van ongerepte natuur en aantrekkelijk voor rustzoekers en natuurgenieters, al dan niet actief. Ook is de regionale cultuur er goed bewaard gebleven. Dit laatste is terug te vinden in de typische gebruiken, de regionale keuken en de authentieke sfeer in de kleine dorpjes. De kust is schitterend en de zee is hier de schoonste en helderste van Italië. De mensen die er wonen zijn hartelijk en trots op hun mooie unieke gebied!