autorondreis Sardinië - uniek eiland

15-daagse rondreis

Sardinië is op Sicilië na het grootste eiland in de Middellandse zee. Steeds meer mensen ontdekken het verrassend mooie en woeste eiland, één van de oudste stukjes van Europa. De reis begint in het noordoosten en gaat het hele eiland rond voor een indrukwekkende vakantie op Sardinië. Het landschap is zeer gevarieerd: ruige bergen, groene dalen, grotten, meren, ontelbare kleine baaien omringd door kliffen, veel kleine rotsige eilandjes, witte zandstranden en het heldere zeewater. Typerend voor Sardinië zijn de zogenaamde ‘Nuraghi', dit zijn natuurstenen bouwwerken uit de prehistorie. Het unieke eiland wacht om ontdekt te worden!

De hoogtepunten van deze autorondreis Sardinië zijn:

• Oost-Sardinië; Cala Goloritzé, uitgeroepen tot nationaal monument, is één van de mooiste baaien in de Middellandse Zee. Bezienswaardig is het Nationaal Park Gennargentu en de vele ‘nuraghe', die rondom Bari Sardo te vinden zijn. De Golf van Orosei is een baai die zich uitstrekt over een 30 kilometer lange inkeping aan de oostkust van Sardinië. In de Golf van Orosei valt het Supramonte bergmassief zeer steil neer in het turquoise blauwe water. Hier zijn mooi gevormde baaien, die alleen per boot of te voet bereikt kunnen worden. Veel droomstranden maken dit een populaire vakantie bestemming.

• Zuid- en West-Sardinië; Sulcis Iglesiente is een ruig en bergachtig gebied in het zuidwesten van Sardinië. Ook de eilanden San Pietro en Sant'Antioco horen erbij. Het gebied herbergt belangrijke natuurmonumenten en sporen van de eeuwenoude cultuur van het eiland. De hoge en indrukwekkende rotsformaties karakteriseren de Sardijnse kust. De rijkdom aan mineralen is een belangrijke factor geweest in het verloop van de geschiedenis van het eiland. Alghero is een middeleeuwse stad met stadsmuren en torens die indrukwekkende getuigen zijn uit de periode van het Spaanse bewind. In het historisch centrum, met typisch Italiaanse smalle straten, zijn interessante bezienswaardigheden.

• Noord-Sardinië; is een spectaculair klein schiereiland op 5 kilometer ten westen van Santa Terese Gallura. Dit is de meest noordelijke punt van Sardinië. Capo Testa staat bekend om zijn vreemde rotsformaties die gevormd zijn door de wind en de golven van de zee. Er zijn piepkleine baaitjes en op de punt van de kaap staat de voormalige vuurtoren. In de omgeving van Arzachena bevinden zich talrijke archeologische vindplaatsen. Hier bevinden zich overblijfselen van de geheimzinnige ‘Nuraghi", een typisch verschijnsel uit de prehistorie op Sardinië.

Op zoek naar een korter verblijf op Sardinië? Zie hier de 8 daagse Sardinie rondreis