hoogtepunten in Toscane

10-daagse autorondreis

Tijdens deze rondreis door Toscane verblijft u in drie verschillende accommodaties met een landelijke ligging. Deze reis laat u in 10 dagen de hoogtepunten van Toscane ervaren: schitterende landschappen vol heuvels, wijngaarden, olijfbomen en cipressen en de steden met een geweldige architectuur uit de tijd van de Etrusken en de Romeinen. Ingrediënten voor deze onvergetelijke reis zijn: natuur, cultuur, historie, culinaire streekgerechten en de beroemde dieprode Toscaanse D.O.C. wijnen.

• Florence; in het Italiaans Firenze genoemd, is de hoofdstad van de regio Toscane. De stad is één van de bekendste cultuursteden van Europa. Het is de bakermat van de Renaissance. Veel wereldberoemde kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en schilders komen hier vandaan. Illustere namen als Leonardo De Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei. Vanaf de 15e eeuw is Florence lang bestuurd geweest door de leden van het geslacht de' Medici, een machtige en invloedrijke familie, die op het gebied van kunst en architectuur een toonaangevende rol speelde. Palazzo Pitti met de Boboli tuinen was lange tijd hun residentie. De familie heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Florence één van de belangrijkste steden ter wereld is op gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en architectuur.

• Montalcino en Maremma; het middeleeuwse Toscaanse wijnstadje staat vooral bekend om zijn 'bruintje' de Brunello di Montalcino, één van de duurste rode Italiaanse wijnen. Op het Piazza del Popolo staat het stadhuis en de beroemde bodega Caffé Fiaschetteria. Vanaf het plein San Francesco heeft u het mooiste uitzicht op het oude centrum. De Maremma is een fascinerende streek in het zuidwesten van Toscane. Het is een van de dunst bevolkte en rijkste agrarische gebieden in Italië. Het is zich sterk aan het ontwikkelen tot een van de beste wijngebieden van Toscane. Met name de ligging vlakbij zee, de mineralen in de bodem en het echte Mediterrane klimaat zorgen voor optimale condities. De Maremma heeft veel te bieden: zee, natuur, cultuur, mooie dorpen, lekker eten en goede wijnen.

• Chianti gebied en Siena; het gebied tussen Florence en Siena en het symbool van de Toscaanse landbouwcultuur. Naast bossen en rijen cipressen groeien druiven, olijfbomen en groenten volop. Het is een gebied van glooiende heuvels en van op heuveltoppen gelegen boerderijen en villa's, burchten, abdijen en afgebroken torens en charmante dorpen met mooie pleintjes. Het wereldberoemde gebied produceert een van de mooiste wijnen van Italië: de Chianti Classico. Siena is een schitterend bewaard gebleven middeleeuwse stad, die tot in de 14e eeuw net zo machtig was als Florence. Siena heeft veel bezienswaardigheden zoals Piazza del Campo: op de plaats waar de drie heuvels waarop de stad gebouwd is samenkomen, ligt het bijna beroemdste plein van heel Italië. Hier vindt tweemaal per jaar de beroemde paardenraces van de Palio plaats.

 

Korter verblijf? Zie ook onze 9 daagse rondreis Toscane