hoogtepunten in Toscane

10-daagse autorondreis

Tijdens deze rondreis door Toscane verblijft u in drie verschillende accommodaties met een landelijke ligging. Deze reis laat u in 10 dagen de hoogtepunten van Toscane ervaren: schitterende landschappen vol heuvels, wijngaarden, olijfbomen en cipressen en de steden met een geweldige architectuur uit de tijd van de Etrusken en de Romeinen. Ingrediënten voor deze onvergetelijke reis zijn: natuur, cultuur, historie, culinaire streekgerechten en de beroemde dieprode Toscaanse D.O.C. wijnen.

De hoogtepunten van deze rondreis in Toscane zijn:

• Volterra; is een bijzonder middeleeuws stadje en ligt op een heuvel. Volterra werd gesticht door de Etrusken en was een van de sterkste steden in Toscane. In het boeiende stadje zijn overblijfselen te bezichtigen uit de Etruskische en Romeinse tijd. De bewerking van albast is al sinds de 8e eeuw v. Chr. een belangrijke ambacht in Volterra.

• Maremma; een fascinerende streek in het zuidwesten van Toscane. Het is een van de dunst bevolkte en een van de rijkste agrarische gebieden in Italië. Het is zich sterk aan het ontwikkelen tot een van de beste wijngebieden van Toscane. Met name de ligging vlakbij zee, de mineralen in de bodem en het echte Mediterrane klimaat zorgen voor optimale condities. De Maremma heeft veel te bieden: zee, natuur, cultuur, mooie dorpen, lekker eten en goede wijnen.

• Chianti gebied; het gebied tussen Florence en Siena en het symbool van de Toscaanse landbouwcultuur. Naast bossen en rijen cipressen groeien druiven, olijfbomen en groenten volop. Het is een gebied van glooiende heuvels en van op heuveltoppen gelegen boerderijen en villa's, burchten, abdijen en afgebroken torens en charmante dorpen met mooie pleintjes.
Het wereldberoemde gebied produceert een van de beroemdste wijnen van Italië: de Chianti Classico.

Korter verblijf? Zie ook onze 9 daagse rondreis Toscane