Uw rondreis

Dag 1 t/m 4 Volterra - 1385 km vanaf Utrecht

De rondreis Toscane begint met een verblijf in een agriturismo net buiten het bijzondere middeleeuwse stadje Volterra, in het hart van Toscane. De familie Del Duca zal u welkom heten in hun landhuis dat sinds drie jaar open gesteld is voor gasten. De drie kamers hebben een eigen terras waar het volop genieten is van deze magische plek: geweldig uitzicht over een ongerept landschap met glooiende groene heuvels die typerend zijn voor Toscane. Rondom de agriturismo liggen wijn- en olijfgaarden. Er worden twee IGT rode wijnen geproduceerd en een ‘extra vergine' olijfolie. In het centrum van Volterra ligt Enoteca Del Duca, dit restaurant wordt gerund door dezelfde familie. Het oude Volaterrae (Etruskische Velathri) was één van de invloedrijkste en meest welvarende steden van de Etruskische ‘Dodecapoli'. Veel overblijfselen van de vroegere Etruskische nederzetting zijn nog bewaard gebleven zoals de stadspoort "Porta all'Arco", de enige overgebleven poort van de vroegere Etruskische ommuring. Het huidige uiterlijk dankt Volterra aan de stadsmuur en de talrijke torenhuizen uit de middeleeuwen.

dag 4 t/m 7 Casal di Pari 85 km vanaf Volterra

De reis gaat verder in zuidelijke richting nabij het middeleeuwse dorpje Casale di Pari, centraal gelegen in de fascinerende streek Maremma. Deze agriturismo ligt op een heuvel met een geweldig uitzicht over de omliggende wijngaarden, olijfbomen en bossen. U kunt een duik nemen in het zwembad, naar de traditionele wijnbrouwerij op het landgoed om de eigen wijn te proeven en te kopen en 's avonds in het intieme restaurant genieten van de voortreffelijke gerechten met verse Toscaanse producten bereid door de eigenaar van de agriturismo. De Maremma is een ander stuk Toscane en uniek qua sfeer en landschap. De kust heeft mooie, brede zandstranden en mondaine badplaatsen als Punta Ala en Castiglione della Pescaia. Bij Alberese heeft u toegang tot het Nationaal Park van Maremma , een vrijwel onaangetast kustlandschap met typische mediterrane vegetatie en diverse dieren. Montalcino is een middeleeuws stadje en vooral bekend om de Brunello, één van de duurste Italiaanse rode wijnen. Massa Maritima is een oud mijnstadje en één van de meest historische steden in Toscane.

dag 7 t/m 10 Castellina in Chianti - 60 km vanaf Casale di Pari

U maakt kennis met de échte sfeer van Toscane door een verblijf in het prachtige Chianti wijngebied, de bekendste streek in deze regio. Chianti is het grootste wijnbouwgebied in Italië waaraan het DOCG predicaat is toegekend en is wereldberoemd. Het is een schilderachtig landschap van lichtglooiende heuvels, bossen, olijfgaarden, wijngaarden en cipressen. U verblijft 3 nachten in een hotel dat gevestigd is in een karakteristieke 18e-eeuwse villa, prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht op het Toscaanse landschap. Het is een ideaal uitgangspunt om dit gebied te verkennen. Rij door de mooie dorpjes Castellina in Chianti, Panzano, Greve in Chianti en Radda met gezellige pleintjes en genoeg gelegenheden om de Chianti Classico, de beroemde rode wijn, te kopen en te proeven. Siena heeft veel bezienswaardigheden en wordt ook wel een openluchtmuseum genoemd. Piazza del Campo is een van de beroemdste pleinen van Italië in de vorm van een schelp.

Uw vervoer

Deze rondreis is op basis van eigen vervoer.

Bij uw online reservering kunt u, indien gewenst, vluchten en/of autohuur toevoegen.
Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.