rondreis Piemonte, LiguriŽ en Emilia Romagna

13-daagse rondreis

Piemonte, dat in het Italiaans letterlijk "aan de voet van de bergen" betekent, vormt de grootste wijnstreek van Italië, proef de befaamde wijnen zoals de Grignolino d'Asti en de Barbera d'Asti. Het verblijf tussen het charmante Lago d'Orta en het beroemde Lago Maggiore is het begin van deze gevarieerde rondreis. De Ligurische Bloemenrivièra staat bekend om de prachtige kleuren en heerlijke geuren van de weelderige vegetatie en de schitterende kustlijn. En.. laat u vooral verrassen door het natuurschoon en de kunststeden van Emilia Romagna.

de hoogtepunten van deze reis zijn:

• Lago Maggiore; dit is het tweede grootste meer van Italië en ligt op de grens met Zwitserland. In het meer liggen de bekende Borromeïsche eilanden. Langs het meer zijn veel leuke vakantieplaatsen, bergdorpjes en grotere steden. Lago Maggiore biedt veel mogelijkheden voor watersporten zoals zwemmen, roeien, zeilen, windsurfen, kitesurfen en vissen. De ongerepte omgeving is geschikt voor wandelen, klimmen en mountainbiken.

• Saluzzo; ligt aan de ingang van het dal van de rivier de Po. Het oudste deel van de stad is gebouwd tegen een helling vanwaar men een weids uitzicht heeft over de Po-vlakte. Deze oude middeleeuwse stadskern met zijn terracottakleurige daken is intact gebleven en via klimmende straten en trappen kunt u het kasteel bereiken vanwaar de Markiezen van Saluzzo de stad en haar omgeving beheersten. 

• Riviera di Ponente; is de kuststrook aan de Tyrheense zee dat ten westen van Genua ligt tot aan Ventimiglia bij de Franse grens. Dit gedeelte van de Ligurische kust wordt ook wel ‘Riviera dei Fiori', de bloemenrivièra genoemd. Er zijn authentieke vissersdorpen zoals Laigueglia, middeleeuwse stadjes als Cervo , mondaine badplaatsen en prachtige stranden. Het binnenland is zeer groen met terrasvormige olijfgaarden, wijngaarden, pijnbomen en kastanjebomen op de hellingen.

• Emilia-Romagna; is het hart van Midden-Italië, een brede strook land met zowel glooiende heuvels als de uitgestrekte vlakte van de Po. Ook is het dè regio voor de kunstliefhebber vanwege de talloze kunststeden zoals Parma, Reggio Emilia, Modena en Bologna. Deze stad is rijk aan kerken en torens en heeft veel authentieke architectuur in het middeleeuwse stadshart. Met zijn rijke landbouwgrond, historische steden en bloeiende industrie is het één van de welvarendste gebieden van Italië.