Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Cureggio - 1050 km vanaf Utrecht

De rondreis begint in het noorden van Piemonte, deze regio is vooral bekend om de wijnproductie. Op 15 kilometer ten zuiden van het Lago Maggiore ligt de landelijk gelegen agriturismo waar u 3 nachten verblijft.  De agriturismo is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan de nabijgelegen meren Lago Maggiore en Lago d'Orta. Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië, hierin liggen de bezienswaardige Borromeïsche eilanden die bestaan uit Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Rond het meer is een prachtig gevarieerd landschap, schitterende botanische tuinen, kastelen, kerken, musea en leuke plaatsen om te bezoeken zoals Cannero Riviera, Verbania, Baveno, Stresa, Arona, Angera, Cerro en Luino.
Het kleine en charmante Lago d'Orta ligt ten westen van het Lago Maggiore waarvan Orta San Giulio de hoofdplaats is, het  ligt direct aan het meer. Het sfeervolle dorp heeft karakteristieke huizen uit de late renaissance en barok. Het centrale plein, Piazza Motta, is omringd door paleizen uit de 16e en 17e eeuw. Hier varen boten naar het kleine eiland Isola di San Giulio, ‘het eiland van de stilte'.

dag 4 t/m 7 Saluzzo Ė 185 km vanaf Cureggio

De volgende bestemming ligt niet ver van het centrum van Saluzzo. Het wordt omgeven door het groen van de weilanden en door de Monviso bergketen, die boven alle andere nabijgelegen bergen uittorent. Het hotel straalt de sfeer uit van een groot, elegant buitenverblijf en is een subtiele mix van het heden en het verleden. Saluzzo ligt aan het begin van het dal van de rivier de Po en is een prachtige stad gebouwd tegen een helling. Het Castello di Racconigi, tot 1946 de voormalige zomerresidentie van de Italiaanse Koninklijke familie Savoia ligt in de buurt van Saluzzo. Evenals de abdij van Staffarda en de burcht van Manta met de fresco "Fontana della Giovinezza", beiden nog uit de middeleeuwen bewaard gebleven en zeker een bezoek waard. Interessante dagtrip: op zoek naar de oorsprong van de rivier de Po aan de voet van de Monviso.

dag 7 t/m 10 Marmoreo - 169 km vanaf Saluzzo

De rondreis vervolgt haar weg, zuidwaarts, naar het prachtige Liguria. Drie nachten verblijft u bij een agriturismo hoog gelegen op een heuvel, midden in het groen, tussen de kastanjes en de olijfbomen, met een fantastisch uitzicht. Vanuit de agriturismo zijn er verschillende korte én lange wandelingen of mountainbiketochtjes te maken. De zusjes Rosanna en Sabrina hebben de agriturismo overgenomen van hun ouders, die het bedrijf dertig jaar geleden hebben opgezet. Rosanna staat in de keuken, zij maakt de heerlijkste streekgerechten met ingrediënten van het eigen land, zoals zelfgeproduceerde olijfolie. Verwacht niet te veel luxe; de badkamers bijvoorbeeld zijn vrij eenvoudig. Maar wie daar voorbij kijkt, ontdekt een bovengemiddeld charmante agriturismo. Het heeft geen zwembad, maar de zee is nabij, Albenga en Alassio liggen op een half uurtje rijden.
Het stadje Noli is een goed uitgangspunt voor wandelingen en excursies langs de paden beschreven door Dante in zijn goddelijke komedie," La Divina Commedia". Langs de kustweg, Via Aurelia, zijn diverse interessante vissersplaatsen te bezoeken zoals Laigueglia, Cervo, Finale Ligure, Albissola, Albenga en Borgio Verezzi . In het prachtige groene binnenland zijn schilderachtige routes om te wandelen, te fietsen en te toeren met de auto. Een hoogtepunt in het achterland van de Riviera di Ponente is een bezoek aan ‘Grotte di Toirano', een complex van grotten met opvallende formaties die uniek zijn in de wereld.

dag 10 t/m 13 Salsomaggiore Terme - 282 km vanaf Marmoreo

Een mooie afsluiting van deze rondreis is het verblijf in een indrukwekkend kasteel in de regio Emilia Romagna, schitterend gelegen in de heuvels, omgeven door bossen van eiken en een ongerepte natuur. Spectaculair uitzicht zo ver het oog reikt. De keuken van Emilia Romagna biedt zo ongeveer alles wat een culinair hart begeert: lasagna, prosciutto di Parma, mortadella, pancetta, aceto balsamico, parmigiano Reggiano en zo verder... Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de regio voor het grootste gedeelte leeft van de voedingsmiddelenindustrie, eten is de kurk waarop de economie drijft. In de Middeleeuwen al werden de kaas en de ham uit Parma geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld.
In het sfeervolle restaurant "l'Antico Caseificio", wat bij het kasteel hoort, laat de chefkok u graag kennismaken met al deze heerlijkheden. Bovendien is het een geliefde regio bij de kunstliefhebbers vanwege de kunststeden Bologna, Ferrara en Ravenna. Ook Parma herbergt een schat aan schitterende schilderijen, beeldhouwkunst en middeleeuwse gebouwen. In het historische centrum van Parma is het fijn wandelen langs de kenmerkende okergele gevels. Een half uurtje rijden en u bent in Castell'Arquato ; één van de mooiste dorpjes in het gebied ten zuiden van de Po. Nauwe straatjes lopen omhoog naar het middeleeuwse stadsplein waar het in de weekeinden gezellig druk is voor een uitgebreide lunch.

Uw vervoer

Deze rondreis is op basis van eigen vervoer.

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.