Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Armeno - 1065 km vanaf Utrecht

De rondreis begint met een verblijf in een comfortabel hotel aan de rand van het historische dorp Armeno, gelegen aan de voet van de berg Mottarone (1492 m).
Deze berg scheidt twee meren: het kleine en charmante Lago d'Orta en het mooie en beroemde Lago Maggiore. Orta San Giulio is de kleine hoofdplaats en ligt direct aan het Lago d'Orta. Het sfeervolle dorp heeft karakteristieke huizen uit de late renaissance en barok. Het centrale plein, Piazza Motta, is omringd door paleizen uit de 16e en 17e eeuw. Hier varen boten naar het kleine eiland Isola di San Giulio, ‘het eiland van de stilte'. In Lago Maggiore liggen de bezienswaardige Borromeïsche eilanden die bestaan uit Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Rond het meer is een prachtig gevarieerd landschap, schitterende botanische tuinen, kastelen, kerken, musea en leukee plaatsen om te bezoeken zoals Cannero Riviera, Verbania, Baveno, Stresa, Arona, Angera, Cerro en Luino.

dag 4 t/m 7 Tagliolo Monferrato Ė 155 km vanaf Armeno

In het prachtige wijnbouwgebied ‘Alto Monferrato', rondom de steden Asti en Alessandria, ligt het magnifieke kasteel Tagliolo. Het kasteel ligt op een heuvel en wordt omgeven door het middeleeuwse dorp Tagliolo Monferrato. Sinds 1498 is het kasteel in het bezit van de familie Gentile Pinelli, markies van Tagliolo. Castello di Tagliolo produceert sinds de 14e eeuw wijn en is het enige kasteel in het gebied met een eigen wijnproductie en wijnkelders. De wijngaarden liggen net iets buiten het dorp, waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. In de omgeving staan meer eeuwenoude kastelen zoals Trisobbio, Rocca Grimalda, Orsara Bormida en Prasco. Er zijn mooie routes langs wijndorpen te volgen. Acqui Terme was een van de belangrijkste thermale badplaatsen van het Romeinse rijk en is nog altijd een belangrijk kuuroord met warmwaterbronnen. Genua, een belangrijke havenstad met diverse bezienswaardigheden, ligt op een uur rijden.

dag 7 t/m 10 Noli - 80 km vanaf Tagliolo Monferrato

Vanuit Piemonte rijdt u naar een bijzonder gelegen hotel aan de Ligurische kust. Het hotel ligt hoog boven de golven van de zee en kijkt uit op de pittoreske baai en het historisch centrum van Noli. Noli behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Noli is een goed uitgangspunt voor wandelingen en excursies langs de paden beschreven door Dante in zijn goddelijke komedie," La Divina Commedia". Langs de kustweg, Via Aurelia, zijn diverse interessante vissersplaatsen te bezoeken zoals Finale Ligure, Albissola, Albenga en Borgio Verezzi . In het prachtige groene binnenland zijn schilderachtige routes om te wandelen, te fietsen en te toeren met de auto. Een hoogtepunt in het achterland van de Riviera di Ponente is een bezoek aan ‘Grotte di Toirano', een complex van grotten met opvallende formaties die uniek zijn in de wereld.

dag 10 t/m 13 Moncalvo - 158 km vanaf Noli

Een mooie afsluiting van deze rondreis is het verblijf in een elegant bed & breakfast, gelegen in het centrum van het gezellige Moncalvo. Dit stadje ligt in het hart van de historische regio Monferrato, een zee van groene heuvels en prachtige steden vol geschiedenis. Asti is de stad van de 100 torens en heeft een bijna 1000 jaar oude Duomo. De bijzondere en beroemde rode wijn, de Barbera d'Asti komt hier vandaan, er zijn veel "cantine" waar u deze heerlijke wijn kunt proeven. Casale Monferrato is zeker een bezoek waard, het centrum behoort tot de meest monumentale van Piemonte. Op een uurtje rijden ligt Turijn, de hoofdstad van Piemonte. Een stad met veel bezienswaardigheden, zoals de Mole Antonelliana, maar ook een stad met veel winkels en prachtige historische cafés.

Uw vervoer

Deze rondreis is op basis van eigen vervoer.

Bij uw online reservering kunt u, indien gewenst, vluchten en/of autohuur toevoegen.
Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.