rondreis LiguriŽ en Piemonte

13-daagse rondreis

Piemonte, dat in het Italiaans letterlijk "aan de voet van de bergen" betekent, vormt de grootste wijnstreek van Italië. Proef de befaamde wijnen zoals de Grignolino d'Asti en de Barbera d'Asti. Het verblijf tussen het charmante Lago d'Orta en het beroemde Lago Maggiore is het begin van deze gevarieerde rondreis. De bloemenrivièra staat bekend om de prachtige kleuren en heerlijke geuren van de weelderige vegetatie. De vier bijzonder gelegen en verzorgde accommodaties bieden een gastvrij verblijf en staan bekend om hun uitstekende traditionele keuken.

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Lago Maggiore; dit is het tweede grootste meer van Italië en ligt op de grens met Zwitserland. In het meer liggen de bekende Borromeïsche eilanden. Langs het meer zijn veel leuke vakantieplaatsen, bergdorpjes en grotere steden. Lago Maggiore biedt veel mogelijkheden voor watersporten zoals zwemmen, roeien, zeilen, windsurfen, kitesurfen en vissen. De ongerepte omgeving is geschikt voor wandelen, klimmen en mountainbiken.

• het Ovada gebied; is een heuvelachtig gebied met wijngaarden en middeleeuwse kastelen. Hier groeit de Dolcetto druif, waarvan de beroemde wijn Dolcetto d'Ovada gemaakt wordt. Ook de wijngaarden rond Novi en Gravi zijn bekend door de typische witte wijn en de dessert wijn.

• Riviera di Ponente; is de kuststrook aan de Tyrheense zee dat ten westen van Genua ligt tot aan Ventimiglia bij de Franse grens. Dit gedeelte van de Ligurische kust wordt ook wel ‘Riviera dei Fiori', bloemenrivièra genoemd. Er zijn authentieke vissersdorpen, mondaine badplaatsen en prachtige stranden. Het binnenland is zeer groen met terrasvormige olijfgaarden, wijngaarden, pijnbomen en kastanjebomen op de hellingen.

• Asti; staat bekend als ‘de stad van de 100 torens'. Het belangrijkste monument is de bijna duizend jaar oude bakstenen Duomo. De stad is ook bekend door de rode wijn Barbera d'Asti en de Asti Spumante, de witte mousserende wijn. Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van september de Palio gehouden; dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië.