Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Vaglia, Florence - 1340 km vanaf Utrecht

Deze rondreis begint bij een verblijf in een gemoedelijke bed and breakfast op 9 kilometer ten noorden van Florence. De zorgzame eigenaren Antonella en Paolo zullen u gastvrij onthalen en informeren u graag over de mogelijkheden. Vanuit de tuin met ruim terras en een zwembad heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende heuvels. Op loopafstand bevindt zich een bushalte vanwaar u met de bus binnen 20 minuten het centrum van Florence bereikt. Het is één van de bekendste cultuursteden van Europa omdat de renaissance ontstaan is in Florence. Veel beroemde beeldhouwers, architecten, schilders en dichters zijn werkzaam geweest in Florence zoals: Donatello, Michelangelo, Machiavelli, Leonardo da Vinci, Galileo Galilei en Dante Alighieri. Beroemde bezienswaardigheden zijn o.a. : Dom Santa Maria del Fiore, Baptisterium, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Santa Croce, Palazzo Pitti met de Boboli tuinen , Uffizi museum en Santa Maria Novella. Kortom: Florence is één groot openluchtmuseum en behoort tot de steden die zeker een bezoek waard zijn en een onvergetelijke indruk achterlaat!

dag 4 t/m 6 Città di Castello - 135 km vanaf de vorige locatie

U komt aan in de regio Umbrië, ook wel ‘het groene hart van Italië' genoemd. Het is de kleinste regio die veel van zijn oorspronkelijke charmes heeft bewaard. De symphatieke eigenaresse Manuela en haar echtgenoot zal u vriendelijk welkom heten in hun prachtig gelegen agriturismo. Dit verblijf heeft alle facetten in zich voor een heerlijke vakantie in Italië: de gastvrijheid, het eten, het prachtige groene heuvellandschap en een prima uitgangspunt om het noorden van Umbrië te ontdekken. Umbrië is zeer gevarieerd met bekende en onbekende plekjes van natuur en cultuur. De meestal middeleeuwse dorpen en steden liggen verscholen tussen de hellingen of zijn bovenop de heuvels gelegen. Het historische stadje Città di Castello, aan de oever van de rivier Tiber, is rijk aan kunst en geschiedenis. Montone is een klein middeleeuws dorpje en behoort òòk tot de mooiste dorpjes van Italië. Gubbio is één van de oudste steden in Umbrië. De kerken, paleizen en huizen zijn allemaal opgetrokken uit het gele kalksteen afkomstig van de Monte Ingino.

dag 6 t/m 9 Orvieto - 125 km vanaf de vorige locatie

De reis gaat door naar het zuiden van Umbrië met een verblijf van 3 nachten in een landelijk gelegen azienda agricola biologica, een waarlijk paradijs met een panoramisch uitzicht op de historische stad Orvieto. Vanuit het dal van Orvieto bereidt een landweggetje u al een beetje voor op wat u boven aantreft: een schitterende tuin met fruitbomen, een wijngaard, olijfbomen en een drietal gerestaureerde boerderijen waar de kamers en appartementen zijn ondergebracht. Orvieto is ook bekend door de droge, frisse wijn uit deze streek: de Orvieto DOC en de Orvieto Classico DOC. Op een half uurtje rijden ligt het middeleeuwse Bolsena, een stadje met een kleine jachthaven en pittoreske pleinen aan de oevers van het meer van Bolsena. Dit is het grootste kratermeer van Europa. Het sfeervolle centrum van Bolsena heeft smalle straatjes, leuke winkeltjes, restaurantjes en terrasjes. Op een heuvel staat het kasteel Rocca Monaldeschi met een prachtig uitzicht over de stad. Ook op een half uurtje rijden ligt het hoog gelegen Montefiascone. Vanaf de Rocca dei Papi, uit de 12e eeuw, is het uitzicht het mooist op het meer van Bolsena en het uitzicht kan zelfs reiken tot aan de kust. Uit de verte is Montefiascone al herkenbaar door de grote koepel van de Kathedraal Santa Margherita, deze kerk heeft de 3e grootste koepel van Italië, na de Sint Pieter Basiliek in Rome en de Duomo in Florence.

Dag 9 t/m 11 Lucca – 258 km vanaf de vorige locatie

Voor de laatste 2 nachten reist u weer noordwaarts, richting Lucca. Een bijzonder verblijf in het imposante herenhuis Relais d'Ussero. De rijke geschiedenis is hier zichtbaar èn voelbaar in de klassieke meubelstukken en de prachtige fresco's aan het plafond. De Florentijn Vincenzo di Luca Pitti omschreef de Villa in 1616 als "il più bel Palazzo che sia intorno Pisa" - het mooiste Palazzo in de buurt van Pisa - en dat is waarschijnlijk nog steeds zo, de Villa di Corliano wordt erkend als één van de meest prestigieuze Renaissance villa's van Toscane. De ligging is precies tussen Lucca en Pisa; beide op ca. 15 minuten rijden te bereiken. Het rustige plaatsje San Giuliano Terme ligt op 3 km afstand waar een bezoek aan één van de thermale baden niet mag ontbreken. De kust van Pisa en Viareggio is slechts een half uurtje rijden. Een schitterende en veelzijdige locatie om uw reis af te sluiten.

Uw vervoer

Deze rondreis is op basis van eigen vervoer.
 
Voor informatie en prijzen over vluchten en autohuur klik hier.