Toscane en UmbriŽ

11-daagse rondreis

Met deze rondreis bezoekt u het geliefde Toscane, de bekendste regio, en Umbrië, ook wel ‘het groene hart van Italië'. U verblijft bij Florence en Volterra, bijzondere steden die opvallen door de sfeer en de typische architectuur uit de tijd van de Etrusken en de Romeinen. Umbrië is behalve het mooie landschap ook rijk aan architectonische schatten, musea, kerken, beeldhouwwerken en schilderijen.
De landelijk gelegen accommodaties zijn een goede uitvalsbasis om enkele hoogtepunten qua cultuur, natuur en de voortreffelijke keuken in Toscane en Umbrië te ontdekken!

De hoogtepunten van deze reis zijn:

• Florence;
is de grootste stad van Toscane en wereldberoemd als kunstcentrum. Deze wonderlijke stad, gelegen aan de rivier de Arno, is rijk aan prachtige monumenten en uitzonderlijke kunstwerken. Van de 13e tot de 16e eeuw beleven de beeldende kunsten de grootste bloeiperiode met als hoogtepunt de eeuw van de Medici. Deze machtige familie heeft veel invloed gehad op de kunst en architectuur in Florence.

• Noord-Umbrië;
Città di Castello is de noordelijkste stad van Umbrië en is omsloten door een stadsmuur. Naast de kerken, torens en paleizen heeft deze stad vooral veel musea. Het gebied staat bekend om de truffels die men er in het najaar vindt. Verder kunt u de middeleeuwse stadjes Montone, Gubbio en Umbertide bezichtigen.

• Midden-Umbrië;
Montefalco is beroemd om zijn honing en wijn en wordt ook wel ‘het balkon van Umbrië' genoemd. Spello is één van de best bewaarde Middeleeuwse stadjes van Umbrië. Assisi ligt op de helling van de Monte Subasi en het belangrijkste monument is de indrukwekkende Sint Franciscus Basiliek.

• Volterra;
is een bijzonder middeleeuws stadje en ligt op een heuvel. Volterra werd gesticht door de Etrusken en was één van de sterkste steden in Toscane.
In het boeiende stadje zijn overblijfselen te bezichtigen uit de Etruskische en Romeinse tijd. De bewerking van albast is al sinds de 8e eeuw v. Chr. een belangrijke ambacht in Volterra. 

Zie ook onze rondreis Agriturismo Toscane