Toscane en Umbrië

11-daagse rondreis

Met deze rondreis bezoekt u het geliefde Toscane en de regio Umbrië, ook wel ‘het groene hart van Italië' genoemd. U verblijft onder andere in de buurt van Florence en Città di Castello, bijzondere steden die opvallen door de sfeer en de typische architectuur uit de tijd van de Etrusken en de Romeinen. Umbrië is behalve het mooie landschap ook rijk aan architectonische schatten, musea, kerken, beeldhouwwerken en schilderijen.
De landelijk gelegen accommodaties zijn een goede uitvalsbasis om enkele hoogtepunten qua cultuur, natuur en de voortreffelijke keuken in Toscane en Umbrië te ontdekken!

• Florence; is de grootste stad van Toscane en wereldberoemd als kunstcentrum. Deze wonderlijke stad, gelegen aan de rivier de Arno, is rijk aan prachtige monumenten en uitzonderlijke kunstwerken. Van de 13e tot de 16e eeuw beleven de beeldende kunsten de grootste bloeiperiode met als hoogtepunt de eeuw van de Medici. Deze machtige familie heeft veel invloed gehad op de kunst en architectuur in Florence.

• Noord-Umbrië;
Città di Castello is de noordelijkste stad van Umbrië en is omsloten door een stadsmuur. Naast de kerken, torens en paleizen heeft deze stad vooral veel musea. Het gebied staat bekend om de truffels die men er in het najaar vindt. Verder kunt u de middeleeuwse stadjes Montone, Gubbio en Umbertide bezichtigen.

• Orvieto; de eeuwenoude stad is schitterend gelegen op een plateau van vulkanische tufsteen en wordt omringd door een landschap vol wijngaarden. De stad werd in de tijd van de Etrusken al bewoond, uit deze periode zijn nog overblijfselen te zien zoals de Necropolis Crocifisso del Tufo, uit de 6e eeuw voor Christus.  Orvieto kent veel ondergrondse passages, die gegraven werden door de inwoners in een tijdbestek van ca. 2500 jaar, dankzij het vulkanische materiaal waarop Orvieto gebouwd is.

• Pisa en Lucca; Pisa is bekend vanwege de beroemde scheve toren, de Campanile. De stad heeft een levendig centrum aan de Arno met kleine markten en vele winkels. Pisa is ook een belangrijke universiteitsstad. De beroemdste bouwwerken staan aan het Plein der Wonderen, het Piazza dei Miracoli. De dom, baptisterium en de scheve toren vormen een representatief gebouwencomplex uit de 11e en 12e eeuw. De charmante stad Lucca heeft niet alleen schitterende kerken, zoals de Duomo di San Martino, maar is vooral gezellig door de op en top Italiaanse sfeer die hier in de vele straatjes en pleinen voelbaar is. Boven op de zestiende-eeuwse stadsmuur heeft u een prachtig zicht op Lucca.    

Zie ook onze rondreis Agriturismo Toscane