rondreis Zuid-ItaliŽ - rondreis naar de hak van ItaliŽ

15-daagse rondreis

Deze rondreis begint in het interessante Campanië, brengt u naar het onontdekte Calabrië en eindigt in de regio Apulië, ook wel ‘de hak van Italië' genoemd.
Een mooie en afwisselende reis waarbij u kennis maakt met de natuur, de cultuur, de gastronomie en de gastvrije mensen in Zuid-Italië. Authentieke dorpjes die tegen de rots hellingen gebouwd zijn aan de Amalfi-kust, de wonderschone zee, het groene landschap, de wijn- en olijfgaarden, de witte trulli huisjes en de barokke gebouwen in Lecce. Dit én nog meer ontdekt u tijdens deze fascinerende rondreis vanuit Campanië naar Apulië. De vijf sfeervolle, kleinschalige accommodaties zijn een goede uitvalsbasis om van al dit moois te genieten!

De hoogtepunten van deze rondreis door Zuid-Italië zijn:

• de kust van Amalfi; de kustweg met spectaculaire uitzichten loopt bovenop een steile helling en verbindt opeenvolgende kleine stadjes die tegen de bergwand geplakt lijken. Het is een gebied dat door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Dichters en filosofen noemden haar ‘La Costa Divina', de Goddelijke Kust.

• Nationale Park van Cilento; is een gebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een uniek gebied vanwege de combinatie van ongerepte natuur en aantrekkelijk voor rustzoekers en natuurgenieters, al dan niet actief. In de Cilento bevinden zich mooie lange zandstranden, grotten langs de kust met de schoonste zee van Italië, hoge bergen, valleien en uitgestrekte bossen met typische hoge rechte olijfbomen.

• Morano Calabro; ligt in het noorden van Calabrië, de zuidelijkste regio van het Italiaanse vaste land. Het dorp is tegen de berg op gebouwd en behoort tot een van de mooiste van Italië. Het ligt aan de voet van het Pollino massief en een bezoek aan het Nationale park is zeker aan te bevelen. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, maar er zijn ook volop mogelijkheden voor kunstzinnige, culturele en historische uitstapjes.

• "Vallei van de Trulli";
een bijzondere en schilderachtige vallei centraal gelegen in de regio Apulië. Het belangrijkste kenmerk van de vallei zijn de ‘trulli', witgekalkte stenen huisjes met een kegelvormig dak van los gestapelde stenen. De ‘trulli' zijn eeuwenoud en over het precieze ontstaan is maar weinig bekend.

• Salento; deze streek vormt de hak van de Italiaanse laars en wordt omgeven door de Adriatische zee in het oosten en door de Ionische zee in het westen. Een adembenemend mooie kustlijn met witte zandstranden en kliffen in de smaragdgroene zee. In dit gebied zijn veel mogelijkheden om te wandelen en voor tochten per fiets, te paard of per boot.

• Otranto; dit havenstadje aan de Ionische zee ligt het meest oostelijk van heel Italië. De stad behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Citta Vecchia, het historische centrum, wordt omsloten door de stadsmuren die nog vrijwel intact zijn en het kasteel.

Zie ook onze andere rondreizen Italië