Uw rondreis

dag 1 t/m 4 Vico Equense Ė 50 km vanaf luchthaven Napels

De reis begint met een landelijk verblijf in een agriturismo op 4 km van Vico Equense. Deze gastvrije boerderij ligt in een prachtige vallei en is omgeven door een groot landgoed met fruitbomen, olijfbomen en wijngaarden. Vico Equense ligt op een klif met uitzicht op zee en is het visitekaartje van de Amalfi kust. Langs deze beroemde kust, uitgeroepen tot Werelderfgoed, zijn op de meest onwaarschijnlijke plekken huizen gebouwd en vissershaventjes aangelegd. Er zijn prachtige stadjes zoals Sorrento, Positano, Praiano, Amalfi en Ravello. Vanuit Vico Equense kunt u naar Pompeï of Herculaneum, die bedolven werden door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79 n. Chr. Bezoek de unieke archeologische opgravingen van deze historische Romeinse steden.

Dag 4 t/m 7 Casal Velino Ė 135 km vanaf Vico Equense

Het tweede gedeelte van deze landelijke rondreis zal plaats vinden in Casal Velino in het Cilento gebied. Behalve genieten van het verblijf op de agriturismo kunt u genoeg ontdekken in de omgeving. Flaneer door gezellige, eeuwenoude badplaatsen zoals Castellabate, Pisciotta, Palinuro en Marina di Camerotta, een vissersdorpje die ook wel de parel van de Cilento genoemd wordt. Op cultureel gebied kunt u naar Velia, een Griekse stad met archeologische overblijfselen. Er zijn vele wandel- en fietspaden in het nationale park van Cilento. In het park komen vele zeldzame planten voor en in de kliffen groeit Primula Palinuri, een uniek plantje met gele bloemetjes die alleen hier voorkomt en dat het symbool van het park is. Een vakantie vieren in dit gebied is genieten van de authentieke kleine dorpjes, schitterende kust en de Zuid-Italiaanse geschiedenis onder genot van typische streekgerechten en wijn samen met trotse, hartelijke mensen.

dag 7 t/m 9 Morano Calabro - 175 km vanaf Casal Velino

Vanuit Casal Velino rijdt u naar Morano Calabro, in het noorden van de regio Calabrië. Een prachtig gebied met veel natuur en interessante bezienswaardigheden. Het hotel ligt in het hart van het historisch centrum en is gevestigd in een voormalig paleis uit de 18e eeuw. Morano Calabro is een schilderachtig dorp met huizen die tegen de helling op gebouwd zijn. Het behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. In het museum "Il Nibbio", gevestigd in het oudste gedeelte van de stad kunt u alles te weten komen over de wonderen van het Pollino Nationaal Park en Calabrië. Pollino Nationaal Park is één van de grootste natuurparken van Italië met een overvloed aan in het wild levende dieren en een ideale locatie voor het bezoeken van archeologische, religieuze en historische bezienswaardigheden. De nabij liggende dorpen Castrovillari en Civita zijn een bezoek waard.

dag 9 t/m 12 Ostuni Ė 200 km vanaf Morano Calabro

Via de kust van Calabrië rijdt u Apulië binnen, deze regio vormt ‘de hak' van de Italiaanse laars. Apulië is bekend om wijn en olijfolie en vooral vanwege de "Vallei van de Trulli", een soort droomlandschap vol met wit gekalkte stenen huisjes. Het verblijf van 3 nachten in een trullo zal bijdragen om dit unieke gebied te ervaren. Een trullo is een rond of vierkant huisje dat gebouwd is met de plaatselijke kalkstenen zonder gebruik te maken van cement. De daken zijn kegelvormig en samen met de dikke muren houdt dit het huisje in de zomer koel. Er is een prachtig zwembad dat omgeven wordt door eikenbomen, olijfbomen en wijngaarden. Ostuni heeft de bijnaam ‘Città Bianca' vanwege de witte kleur. De stad ligt op een heuvel en heeft een weids uitzicht tot aan de Adriatische zee en over de omgeving met wijn- en olijfgaarden en de typerende ‘trulli'. Ook een bezoek waard zijn Locorotondo, Fasano, Martina Franca en Alberobello. Alberobello staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, omdat hier de meeste ‘trulli' te vinden zijn, ruim 1400.

Dag 12 t/m 15 Montesardo Ė 154 km vanaf Ostuni

U rijdt nu naar het zuidelijkste puntje van Apulië, in de streek Salento. Dit gebied wordt gekenmerkt door olijfbomen, oude stenen muren en karakteristieke agrarische gebouwen. U wordt enthousiast ontvangen door de sympathieke eigenaren, die met passie een stijlvolle ‘masseria' runnen. Ervaar deze authentieke plek met een rijke geschiedenis tijdens uw verblijf van 3 nachten. 's Avonds kunt u genieten van voortreffelijke traditionele streekgerechten die bereid worden met biologische ingrediënten afkomstig van het eigen land. De masseria ligt op slechts 6 km van de prachtige zee, deze kust is één van de mooiste in de regio Apulië. Het dorp Santa Maria di Leuca is het meest zuidelijkste puntje van Apulië waar de Adriatische zee en de Ionische zee samenkomen. Ook de meest oostelijk gelegen stad van Italië, Otranto, is een bezoek waard. Otranto behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Gallipoli is een historische stad van Griekse oorsprong met veel witte huizen met platte daken. Nardo is na Lecce de grootste plaats in de provincie. De stad heeft een elegant centrum en veel bouwwerken in de barokstijl.  


Uw vervoer

• exclusief heenvlucht naar Napels en retour vanaf Bari of Brindisi en exclusief autohuur

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier .