La Casa di Lucio

Matera | Basilicata

Relais La Casa di Lucio is een hotel dat in 2001 werd geopend en zich in het historisch centrum van Matera bevindt. Dit gedeelte van de stad, de benedenstad, is de spectaculairste vanwege de ‘Sassi', dat letterlijk ‘stenen' betekent. De Sassi zijn uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO in 1993 en zijn een mengeling van steegjes en trappen, grotten, in rotsen uitgehouwen kerken met fresco's en oude huizen die uitgegraven zijn in de rotsen. Een reis door dit gedeelte van de Basilicata regio, geeft een gevoel ver terug te gaan in de tijd. De sfeer wanneer u door Matera loopt is onbeschrijfelijk en het is het beste om dit zelf te gaan ervaren!
De twee belangrijkste wijken met grotwoningen in het hart van Matera zijn: Sasso Barisano in het noorden en Sasso Caveoso in het zuiden. La Casa di Lucio ligt in Sasso Caveoso en is een perfect voorbeeld van een "verspreid hotel"; de kamers zijn verdeeld gelegen en gescheiden door binnenplaatsen, trappen en smalle steegjes. De oude grotwoningen zijn na een grote restauratie omgevormd tot tien elegante en comfortabel ingerichte kamers. Wanneer men ontvangen wordt bij de receptie is de warme, bijzondere en gastvrije sfeer direct te voelen. Er wordt alles gedaan om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen!
's Ochtends kunt u genieten van een heerlijk ontbijt met lokale producten in een fascinerende ambiance; ingericht met moderne meubels in de grotten van lichte stenen muren waarin echte fossielen te ontdekken zijn. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant, geïnspireerd op de plaatselijke gastronomie.
Beleef onvergetelijke momenten op het exclusieve terras van La Casa di Lucio, vooral 's avonds, wanneer u onder genot van een cocktail of voortreffelijke wijn kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht op het Piazza San Pietro Caveoso en op de stenen en rotsen met de vele betoverende lichtjes!