Residenza Palazzo Vescovile

Noli | LiguriŽ

Uitkijkend op de pittoreske baai en het historisch centrum van Noli, hoog boven de golven van de zee, ligt dit bijzondere hotel. Noli behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Tegen de berg gebouwd ligt een architectonisch complex met een bijna 1000 jaar oude geschiedenis, waarin het hotel gevestigd is. Van 1239 tot 1820 deed het dienst als woonpaleis voor de bisschoppen van Noli. Tegenwoordig is het hotel Palazzo Vescovile gevestigd op deze unieke en betoverende plek in Liguria. Hier kunnen gasten genieten van alle comfort en moderne gemakken en tegelijkertijd de historische charme ontdekken.
De receptie ligt op een hoogte van 35 meter boven zee en is op twee manieren bereikbaar: via een middeleeuws pad omhoog wandelen of u kunt gebruik maken van een modern systeem met twee liften voorzien van veel glas.
De gemeenschappelijke ruimtes en de tien ruime kamers zijn smaakvol ingericht voor een rustig en romantisch verblijf. Het hotel heeft een bar, een sfeervol restaurant en een dakterras voorzien van ligstoelen met uitzicht op zee.
Bij mooi weer staat het ontbijtbuffet met verse, lokale producten klaar op het terras van het restaurant "Il Vescovado". U neemt plaats aan een van de tafels met adembenemend uitzicht op Noli, de baai, de kaap van Noli en de Ligurische Alpen.
‘s Avonds is het goed en sfeervol dineren, het restaurant is in 2010 bekroond met een Michelin ster.
De bestemming Noli past perfect in een vakantie naar het mooie Ligurië. Het is een goed uitgangspunt voor wandelingen en excursies langs de paden beschreven door Dante in zijn goddelijke komedie," La Divina Commedia". Langs de kustweg, Via Aurelia, zijn diverse interessante vissersplaatsen te bezoeken. In het prachtige groene binnenland zijn schilderachtige routes om te wandelen, te fietsen en te toeren met de auto.