Plaats en tips

Het vriendelijke personeel helpt u graag met het geven van tips en informatie. Reserveringen mogelijk via de receptie voor bijv. boottochten vanuit Finale Ligure naar het eiland Gallinara, dat een prachtig natuurreservaat is. Ook dagtochten per boot naar Corsica zijn mogelijk.

U kunt gebruik maken van de strand- en zwemfaciliteiten in Noli tegen gereduceerde tarieven.

Noli

Behoort tot de "Borghi più belli d'Italia", oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Het historisch centrum met zijn middeleeuwse architectuur is goed bewaard gebleven. Het is een authentiek vissersdorp waar de vissersboten op het strand liggen. Iedere ochtend wordt verse vis gevangen en direct verkocht langs de boulevard met palmbomen. Rondom het gezellige middeleeuwse dorpsplein zijn restaurants, bars en gelateria's te vinden. Het schilderachtige dorp heeft nog oude huizen, torens uit de 13e eeuw, een romaanse kerk en bovenop de Monte Ursino staat het kasteel uit de 13e eeuw. Noli is in 2010 beloond met de Blauwe Vlag, een internationaal kwaliteitssymbool voor goede stranden.

Finale Ligure

Is een aantrekkelijke plaats aan de Riviera di Ponente. Ondanks de toeristen heeft Finale Ligure nog een typisch Italiaans karakter. De stad is samengesteld uit drie dorpen: Finale Borgo, Finale Pia en Finale Marina. Finale Borgo ligt landinwaarts en is een middeleeuwse stad dat omgeven wordt door stadsmuren. Finale Pia is het traditionele centrum van de stad waar zich een benedictijner klooster bevindt met een toren uit de 13e eeuw. Finale Marina heeft een basiliek met een barokgevel en er zijn prachtige zandstranden en palmbomen.

Albissola

Ligt aan de Ligurische Riviera di Ponente en is bekend als de stad van de Keramiek. Sinds de 13e eeuw wordt hier ambachtelijk aardewerk vervaardigd. 'Passeggiata degli Artisi' is de 1 km lange boulevard die in 1963 versierd is met keramiektegels en mozaïeken door twintig kunstenaars. In Albissola zijn veel keramiekwinkels en in de werkplaatsen is het mogelijk om ambachtslieden aan het werk te zien.

Grotte di Toirano

Dit complex van grotten is sinds 1953 te bezichtigen en behoort tot een hoogtepunt in het achterland van de Riviera di Ponente. Het complex bestaat uit ongeveer 70 grotten, waarvan er slechts drie geopend zijn voor publiek. Er zijn sporen gevonden van prehistorische mensen en zijn ongeveer 12.000 jaar oud. Later zijn de holen geëvolueerd tot een reeks mooie stalactieten en druipsteengrotten, die opvallende formaties bevatten en uniek zijn in de wereld. Elke dag worden er rondleidingen gegeven die ruim een uur duren.

Albenga

Is een stad aan de Middellandse zee en was tot de middeleeuwen een belangrijke havenstad voor de Romeinen. Het is een van de meest bezienswaardige steden van de regio Ligurië. In het historisch centrum zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd. Rond de kathedraal San Michele uit de 11e eeuw staan drie torens uit de 13e eeuw die het centrum domineren.

Borgio Verezzi

Is een middeleeuws dorp en behoort tot de "Borghi più belli d'Italia", oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Borgio Verezzi bestaat uit vier karakteristieke dorpen: Poggia, Piazza, Roccaro en Crosa, en ligt op een heuvel van ongeveer 200 meter boven zee.