Hotel Relais dell' Ussero

San Giuliano Terme | Toscane

"Storia e storie " - geschiedenis en verhalen - dit als introductie van het schitterende Relais dell'Ussero a Villa di Corliano. Dit imposante herenhuis heeft een geschiedenis dat begint in de 15e eeuw toen het werd gebouwd als buitenverblijf voor een vooraanstaande familie uit Rome. Al snel kwam het in handen van de burggraaf van Pisa, het ligt immers precies tussen Pisa en Lucca in.

Op de plafonds in de salon zijn de fresco's van onder andere Andrea Boscoli (1592) en van Nicola Matraini (1750) te zien; de vele schilderijen en familieportretten vertellen de geschiedenis van deze historische residentie. Het huis is onderdeel van een groter monument dat bestaat uit de kapel, de boerderij - ontworpen door de architect Ignazio Pellegrini in 1755 -, "il frantoio ", de plaats waar de olijven geperst werden en de stallen èn het enorme park van ongeveer 3 hectare.
Op de eerste verdieping van de Villa di Corliano bevinden zich de 12 ruime kamers, allen klassiek ingericht, met een panoramisch uitzicht op het park. De oude boerderij is nu het eigen restaurant "All'Ussero Osteria & Co " waar u van de heerlijke Toscaanse gerechten kunt genieten in een authentieke omgeving met de wijnen uit de Cantine van het landgoed.
De Florentijn Vincenzo di Luca Pitti omschreef de Villa di Corliano in 1616 als "il più bel Palazzo che sia intorno Pisa" ; dat is waarschijnlijk nog steeds zo, de Villa di Corliano wordt erkend als één van de meest prestigieuze Renaissance villa's van Toscane.

Een verblijf hier is onvergetelijk !