Plaats en tips

Er is gratis parkeergelegenheid. De villa bevindt zich op 15 minuten rijden van de historische binnenstad van Pisa. De luchthaven Galileo Galilei is met de auto in ongeveer 30 minuten te bereiken.

Lucca

Is de enige Toscaanse stad die nog geheel door stadsmuren omgeven is. De oude stadskern is nog volledig intact en biedt veel bezienswaardigheden, zoals grote romaanse kerken. Piazza San Michele is het middelpunt van het stadsleven met het stadhuis Palazzo Pretorio en de kerk San Michele in Foro, die een fraai bewerkte romaanse gevel heeft. In het derde weekend van elke maand vindt op het domplein en in de aangrenzende straatjes een grote antiek- en vlooienmarkt plaats, één van de mooiste van Toscane.

Pisa

Is bekend vanwege de beroemde scheve toren, de Campanile. Pisa heeft een levendig centrum aan de Arno met kleine markten en vele winkels. Pisa is ook een belangrijke universiteitsstad. De beroemdste bouwwerken staan aan het Plein der Wonderen, het Piazza dei Miracoli. De dom, baptisterium en de scheve toren vormen een representatief gebouwencomplex uit de 11e en 12e eeuw.

kust van Versilia

Deze kust, 20 km lang, is bekend vanwege zijn mooie zandstranden in de schaduw van de schilderachtige Apuaanse Alpen. De bekende badplaatsen zijn Viareggio, Lido di Camaiore en Forte dei Marmi. Tussen deze badplaatsen loopt een promenade met winkels, cafés en restaurants.

Barga

Een middeleeuwse stad met een zeldzame schoonheid, midden in het Garfagnana gebied. Het historische centrum van de stad is intact gebleven en heeft middeleeuwse smalle straatjes en kleine pleintjes. Rond de kathedraal (Duomo) zijn de oude huizen gesitueerd. Deze kathedraal, dat ongeveer 500 jaar duurde om het te bouwen, is nu één van de beste voorbeelden van Romaanse architectuur in Toscane. De stad wordt beschermd door zijn omringende muren.

Borgo a Mozzano

Ligt aan de oever van de rivier Serchio met de beroemde brug Ponte della Maddalena, gebouwd in de 12e eeuw. De brug staat ook bekend als ‘de brug van de Duivel', omdat de legende vertelt dat de bouwer moeilijkheden had met het voltooien van de brug en de hulp inriep van de duivel. Als ruil eiste de duivel de ziel van de eerste die zou oversteken. De bouwer liet als eerste een varken oversteken en de bedrogen duivel wierp zich in de rivier en is nooit meer gezien.

Castelnuovo Garfagnana

De hoofdstad en het hart van het groene Garfagnana gebied. De oorsprong gaat terug tot de 8e eeuw. De naam ‘Castelnuovo' betekent nieuw kasteel en verwijst naar een kasteel die gebouwd werd op de plek van een vorig kasteel. Bezienswaardig zijn de Duomo, La Rocca, de muren, Castello di San Nicolao en het klooster Convento dei Cappuccini. Er is een wekelijkse markt op donderdag.

de vallei van Cecina

Deze vallei met gevarieerd landschap kent een lange geschiedenis en is rijk aan artistiek en archeologisch erfgoed. De ongerepte natuur en het schilderachtige landschap met kastelen, kerken, boerderijen en middeleeuwse dorpen heeft al veel beroemde schrijvers, dichters en schilders geïnspireerd. Het culturele centrum van deze vallei is Volterra, met kunstwerken uit de Etruskische, Romeinse, Middeleeuwse en Renaissance perioden.

Montescudaio

Behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Het dorp ligt in de heuvels op een hoogte van 242 meter met uitzicht op de vallei van Cecina en op 8 kilometer van de kust. Oorspronkelijk was Montescudaio een benedictijner klooster en werd in de middeleeuwen een belangrijk dorp vanwege de strategische positie. Op het hoogste punt staat de kerk van Santa Maria Assunta met een plein ervoor, Piazzale del Castello. Vanaf dit plein is er uitzicht over het dorp en de omgeving. Montescudaio staat ook bekend om de rode en witte DOC wijn.

Montaione

Een middeleeuws vestingstadje op de top van een heuvel. Het biedt een prachtig uitzicht over de omliggende wijngaarden, olijfbomen en bossen. In en rondom Montaione zijn archeologische vondsten gedaan die aantonen dat dit gebied rijk was aan Etruskische en Romeinse nederzettingen. De vondsten betreffen vooral grafmonumenten en steenovens.
Binnen de stadsmuren, met elf torens en twee poorten, is de kerk San Regolo de belangrijkste bezienswaardigheid. Deze kerk is een opmerkelijk voorbeeld van Romaanse architectuur in Toscane.
In het Palazzo Pretorio, gebouwd in de 14e eeuw, is het ‘Museo Civico' gehuisvest met een collectie archeologische vondsten uit Montaione en omgeving.

Pietrasanta

Een mooie historische stad met opmerkelijke monumenten. Bekijk het schitterende Piazza del Duomo en wandel rustig door de smalle geplaveide straatjes. Pietrasanta wordt beschouwd als de nummer één plaats in de wereld voor marmer werken.

San Gimignano

Is één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes in Toscane. Het historisch centrum van San Gimignano staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het bijzondere stadje wordt door zeer veel toeristen bezocht. San Gimignano is bekend om de torens die de stad domineren. In de middeleeuwen werden de torens gebouwd door families als statussymbool voor hun rijkdom en macht.  Van de oorspronkelijke 72 torens heeft de stad nu nog 14 torens uit de 13e en 14e eeuw. De stad is gebouwd rondom twee pleinen: Piazza della Cisterna en Piazza del Duomo met middeleeuwse torens en torenhuizen.
San Gimignano is ook bekend om een uitstekende droge witte wijn: Vernaccia.

Volterra

Volterra is een bijzonder middeleeuws stadje en ligt op een heuvel, op 545 meter hoogte. Volterra is rijk aan veel verschillende tradities, waaronder de bewerking van albast dat sinds de 8e eeuw v. Chr. een belangrijke ambacht in Volterra is. In de talloze kleine winkels en ateliers is deze ambacht te zien en te koop.
Veel overblijfselen van deze vroegere Etruskische nederzetting zijn nog bewaard gebleven zoals de stadspoort "Porta all'Arco", de enige overgebleven poort van de vroegere Etruskische ommuring. Het huidige uiterlijk dankt de stad Volterra aan de 3.200 meter lange stadsmuur en de talrijke torenhuizen uit de middeleeuwen.

San Giuliano Terme

San Giuliano Terme is vooral bekend om de verschillende spas, maar het oude amfitheater is ook zeker een bezoek waard. Daarnaast zijn er door het jaar heen verschillende festivals waar muziek, voorstellingen en kunst een grote rol spelen. Vanaf eind augustus tot begin oktober is er het "Settembre San Giulianese" waar muziek en musicals de stad overnemen. Het amfitheater is het toneel voor concerten uit verschillende tijden en stijlen. De baden van San Giuliano Terme stammen af uit de Middeleeuwen en het stadje is al sinds die tijd een belangrijk vakantieoord. Tijdens de 18de en 19de eeuw werd San Giuliano Terme overspoeld door Europese leiders, politici en andere bekende mensen. Naast de thermale baden kan je ook prachtige wandelingen maken over de paden die om de baden heen liggen.