Plaats en tips

Pieve di Ledro is een pittoresk dorpje aan het Ledromeer. Er zijn een aantal leuke bars, restaurants, terrasjes en een supermarkt. Er is een strand, zonneweide, speeltuin en midgetgolf. Er zijn waterfietsen en zeilboten te huur. In de omgeving van het Ledromeer kunnen prachtige wandel- en fietstochten gemaakt worden.

het Ledromeer

Lago di Ledro is een natuurlijk bergmeer ten westen van het Gardameer aan de voet van de Dolomieten. Het heldere meer is 1,5 kilometer breed en 3 kilometer lang en wordt geheel omringd door bergketens met toppen van 2000 meter. Rond het meer liggen een aantal kleine dorpen: Pieve di Ledro, Mezzolago, Molina di Ledro en Pur. Het meer leent zich uitstekend voor watersporten: zeilen, windsurfen, kanoën en zwemmen. Rond het meer zijn wandel- en fietspaden.

Bezzecca

Dit dorp staat bekend om de slag tussen de volgelingen van Garibaldi, één van de sleutelfiguren van de Italiaanse eenwording, en de Oostenrijkers in 1866. Tegenwoordig is het een vakantiebestemming voor liefhebbers van rust en natuur. Bezzecca ligt op 1500 meter van het Ledromeer en is tevens via de ‘oude weg' te voet te bereiken. 

Concei dal

Dit idyllische dal wordt omgeven door bossen en een bergketen met toppen van 2200 meter en staat bekend als het mooiste dal van de omgeving. Het is een paradijs voor liefhebbers van wandelen en mountainbiken. Locca ligt aan het begin van het Concei dal. Samen met Enguiso en Lenzumo hebben deze pittoreske dorpen hun typische landelijke karakter behouden.

Lago di Garda

Met een oppervlakte van 370 km2 is het Gardameer het grootste meer van Italië. Het meer ligt in de regio's Lombardije, Trentino en Veneto. Rondom het Gardameer is een gevarieerd landschap te bewonderen. Langs de westkust, tussen Riva del Garda en Gargnano, zijn steile, soms loodrecht uit het water oprijzende rotsen. In het zuiden is het landschap vrij vlak met glooiende heuvels. Hoog boven de oostkust zijn de toppen van de Monte Baldo, met hoogtes tussen 2000 en 2200 meter. De kuststrook is vlakker en hier zijn veel campings te vinden. Het noorden is populair bij bergbeklimmers en windsurfers.
Het Gardameer heeft een zacht klimaat doordat de noordenwind wordt tegengehouden door de Dolomieten. Het is een favoriete vakantiebestemming: azuurblauw water, diverse watersporten, omliggende bergen voor wandelen en mountainbiken, schilderachtige stadjes, rust, stranden en een heerlijke keuken.

Riva del Garda

Ligt in het uiterste noorden aan het Gardameer. In de oudheid was Riva del Garda een strategisch en commercieel knooppunt vanwege de ligging aan de weg van Verona naar de Alpen. Tegenwoordig is het een belangrijke badplaats voor toeristen met een levendige haven vol mooie jachten en kleinere boten. Het is geliefd vanwege het milde klimaat, het unieke landschap, de stranden en de sportmogelijkheden: zeilen, windsurfen, mountainbiken, klimmen en wandelen.

Limone sul Garda

Is een schilderachtig stadje aan de noordwestoever van het Gardameer. Limone sul Garda is tegen de rotsen opgebouwd die hier steil uit het meer oprijzen. Langs het meer is een gezellige boulevard met terrasjes en een kleine haven. In het oude gedeelte zijn smalle, steile straatjes vol met kleine winkels. De naam van de stad is afgeleid van het latijnse woord ‘limen', dat grens betekent. Maar in het algemeen wordt aangenomen dat de naam afkomstig is van ‘limone', de citroen. De citroenteelt was de belangrijkste inkomstenbron tot de vorige eeuw. Er zijn nog twee citroentuinen in gebruik die bezichtigd kunnen worden.