Agriturismo Forte Sorgnano

Cerquiglino | UmbriŽ

Op de top van een heuvel, op 450 meter hoogte, ligt de agriturismo Forte Sorgnano. Het landgoed is omgeven door meer dan 200 hectare bos waaronder kastanjes, eiken, naaldbomen en olijfbomen. Vanwege de uitgestrekte glooiende vlaktes en de hoge ruige berggebieden wordt de schilderachtige regio Umbrië ook wel "het groene hart van Italië" genoemd. De eikenbossen, heldere beekjes en vruchtbare aarde brengen veel lekkernijen voort zoals de forel, truffels en olijfolie. Agriturismo Forte Sorgnano produceert onder andere deze overheerlijke olijfolie. De enthousiaste jonge eigenaren hebben de 200 jaar oude gebouwen omgetoverd in drie kamers en tien comfortabele appartementen.
Agriturismo Forte Sorgnano bestaat uit drie gebouwen: over twee gebouwen zijn de tien appartementen verdeeld en in het derde gebouw bevinden zich drie kamers op de eerste verdieping. Dit gebouw is tevens de woning van de eigenaar, waar ook het restaurant is. Hier kunt u genieten van de heerlijkheden die Italië te bieden heeft.
Agriturismo Forte Sorgnano is landelijk gelegen en het dichtstbijzijnde dorp, Cerquiglino, ligt op 5 kilometer afstand. Binnen een uur zijn prachtige steden als Montefalco, Spello, Assisi, Todi en Perugia te bereiken. Dichter bij huis kunt u fietsen op de mountainbikes en wandelen over de prachtige wandelpaden.
Om de Forte Sorgnano te bereiken dient u er rekening mee te houden dat de laatste vier kilometer een ongeasfalteerde maar goed begaanbare weg is.