Plaats en tips

Het zwembad is open van 1 mei tot 30 september.

Montefalco

Ligt hoog boven de wijngaarden en wordt ook wel 'het balkon van Umbrië' genoemd. Montefalco is beroemd om zijn honing en wijn. Elk jaar worden er twee feesten gehouden: de 'Mostra del Miele' in het derde weekeinde van september en 'Festa dell'Uva', een belangrijk wijnfeest in het eerste weekend van oktober. Bezienswaardig in Montefalco is het 'Museo Civico di San Francesco', een museum met een schat aan schilderijen en fresco's.

Foligno

Is na Perugia en Terni de derde stad van Umbrië. De stad, die onderhevig is geweest aan bombardementen en aardbevingen, heeft een aantal mooie bezienswaardigheden in het charmante centrum die intact zijn gebleven. Ieder jaar, in juni en september, vindt er in Foligno een gekostumeerd steekspel te paard plaats dat een fantastisch schouwspel is: 'Giostra della Quintana'.

Spello

Is één van de best bewaarde Middeleeuwse stadjes van Umbrië en ligt op de zuidelijke helling van de Monte Subasio. Bij de bouw van het voornamelijk middeleeuwse centrum is veel gebruikgemaakt van het roodachtige gesteente van de Monte Subasio. Uit de Romeinse tijd resten nog een stadspoort, delen van de stadsmuur en een amfitheater. 

Assisi

Is een kleine middeleeuwse stad en ligt op de helling van de Monte Subasio. Het belangrijkste monument in Assisi is de indrukwekkende Sint Franciscusbasiliek. Deze basiliek werd in de 13e eeuw gebouwd snel na de dood van de heilige Franciscus van Assisi (1182-1226). Het complex staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Piazza del Comune, het grootste plein van Assisi, wordt gedomineerd door de zes Korinthische zuilen van de Romeinse tempel van Minerva uit de 1e eeuw v. Chr.

Perugia

Is de hoofdstad van Umbrië en gelegen op een heuvel boven de rivier de Tiber. Het was één van de machtigste Etruskische steden en de stadsmuren met poorten zijn nog een herinnering uit die glorietijd. Perugia heeft ook veel gebouwen uit de middeleeuwen met schilderachtige middeleeuwse straatjes. Het hart van de stad is het schitterende plein Piazza IV Novembre. Het is ook een moderne stad met een internationale sfeer vanwege de grote universiteit en de kunstacademies die zich hier bevinden. De textiel- en chocolade-industrie zijn hier bedrijvig, bekend zijn de ‘baei' (kusjes), verpakt in tedere boodschappen!

Todi

Is een sfeervol stadje dat op een heuvel ligt hoog boven de rivier Tiber en één van de aangenaamste steden van Umbrië. Het wordt omgeven door drie stadsmuren: een middeleeuwse, een Romeinse en een Etruskische stadsmuur. Binnen de stadsmuren ligt het historische centrum uit de Middeleeuwen. Het centrale plein is Piazza del Popolo dat als één van de mooiste pleinen van Italië beschouwd wordt. 

Spoleto

Een gezellig stadje en één van de mooiste in Umbrië met veel historische gebouwen. Een bijzonder bouwwerk is de "Ponte delle Torri", de brug met de torens. Deze brug verbindt de stad met het imposante kasteel "Rocca Albornoziana", dat de stad domineert. Spoleto staat ook bekend om het "Festival dei Due Mondi" dat plaats vindt van eind juni tot half juli. Het festival is een culturele uitwisseling tussen Europa en Amerika met veel activiteiten rond literatuur, opera, toneel en dans.