Vakantie in Italië | Aosta

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / Aosta


Hotel en agriturismo

Aosta


De regio Valle d'Aosta ligt in het uiterste noordwesten van Italië en de hoofdstad is Aosta. In het oosten en zuiden wordt het begrensd door Piemonte, het westen aan Frankrijk en het noorden grenst aan Zwitserland. De regio kent 2 officiële talen; het Italiaans en het Frans. Qua oppervlakte is Valle d'Aosta de kleinste regio van Italië.

Een vakantie in Aosta is een onvergetelijke door de verscheidenheid in alles wat er te zien en te beleven is. De ongerepte en ruige natuur is het symbool van de regio. Het ligt verscholen tussen de hoogste bergen van Europa: de Mont Blanc (4810 m), de Monte Cervino (4478 m), de Monte Rosa (4634 m) en de Gran Paradiso (4061 m). Een gevarieerde natuur die bestaat uit gletsjers, diepe ravijnen, ongerepte valleien, groene Alpenweiden, bossen en meren. Door het brede Valle d'Aosta stroomt de rivier Dora Baltea die uitkomt in de Po.

Behalve de indrukwekkende natuur trekt Valle d'Aosta ook veel toeristen door de boeiende geschiedenis en de rijke cultuur. De vallei was een drukke handelsroute in de Romeinse tijd. Verspreid liggen er talrijke kastelen en burchten die bijna allemaal geopend zijn voor publiek. Sommige huisvesten een museum en andere bezitten de unieke houten meubelen die typerend zijn voor de Aosta vallei.

De hoofdstad Aosta wordt ook wel ‘het Rome van de Alpen' genoemd vanwege de Romeinse overblijfselen. De triomfboog van Keizer Augustus en de stadspoort Porta Pretoria zijn uit de 1e eeuw v. Chr. Een bezoek aan het Nationaal Park Gran Paradiso, het oudste natuurpark van Italië, is zeker de moeite waard. Het is een uniek gebied met beschermde flora en fauna. Het bevat de grootste populatie steenbokken en gemzen van Europa. Er zijn tientallen bewegwijzerde paden om mooie wandelingen te maken.

In Valle d'Aosta zijn de hoogstgelegen wijngaarden van Europa te vinden. Er worden DOC wijnen geproduceerd zoals de ‘Blanc de Morgex et La Salle'. Een gerecht op basis van oud brood, bouillon en Fontina kaas is een gastronomische specialiteit. Jambon de Bosses is de meest bekende ham van de regio.
De combinatie van gastronomie, cultuur, ongerepte natuur en tradities die in ere zijn gebleven maken Valle d'Aosta tot een unieke vakantie bestemming!

Terug naar alle hotels en agriturismo