rondreizen SiciliŽ - de hoogtepunten

12-daagse rondreis

Ervaar de lange en rijke geschiedenis tijdens het rondreizen op Sicilië. U komt langs diverse bezienswaardigheden uit de geschiedenis in combinatie met cultuur, barok en de mooie kust van Sicilië. Er zijn overblijfselen uit de tijd dat de Grieken in de 8e eeuw v. Chr. naar Sicilië kwamen en er belangrijke steden stichtten. In Siracusa is een archeologisch park te bezichtigen met o.a. het Griekse theater uit de 5e eeuw v. Chr. De beroemdste ruïne van Sicilië is het Teatro Greco in Taormina uit de 3e eeuw v. Chr.
Het verblijf is een combinatie van goed verzorgde hotels, bed and breakfasts en agriturismo's die zorgen voor rust en ontspanning tijdens deze prachtige rondreis.

  • Siracusa; dit was de mooiste en rijkste stad van de oude Griekse wereld. Het oudste deel van de stad heet Ortigia en is het eiland waarop de stad in 734 v. Chr. werd gesticht. Nu is het een sfeervolle binnenstad met middeleeuwse straten en mooie barokke bezienswaardigheden.

• "Val di Noto"; het gebied "Val di Noto" ligt in het zuidoosten van Sicilië en werd in 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Dit bijzondere gebied omvat acht steden die na de aardbeving in 1693 herbouwd werden in Siciliaanse barokstijl.

• Piazza Armerina; deze stad ligt in het glooiende heuvellandschap en is vooral bekend door de Villa Romana del Casale, enkele kilometers buiten de stad. Deze ruïnes geven een indrukwekkend beeld van deftig Romeins wonen. Het is de rijkste, grootste en meest complexe verzameling van laat-Romeinse mozaïeken in de wereld. Villa Romana del Casale staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

• Cefalù; een bekende badplaats aan de kust van de Tyrrheense Zee. Het behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Het schilderachtige stadje Cefalù, met een lang zandstrand, heeft pittoreske middeleeuwse straatjes en interessante bezienswaardigheden zoals de kathedraal.

• Taormina; ook wel de ‘parel van Sicilië' genoemd. Een stad om gezien te hebben waarbij vele beroemdheden u al zijn voor gegaan. Gelegen op een berghelling, met diverse bezienswaardigheden en een gezellig stadscentrum met restaurants, winkels en cafés. Op de achtergrond domineert de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa.

Op zoek naar een andere regio?
Zie hier onze andere Italië reizen