Uw rondreis

dag 1 t/m 3 Siracusa - 60 km vanaf luchthaven Catania

U verblijft 2 nachten in een goed verzorgde bed & breakfast in één van de mooiste wijken van het eiland Ortigia, het oudste deel van Siracusa. Dit is een goed uitgangspunt; u loopt gemakkelijk het centrum in met interessante historische bezienswaardigheden. Het oude stadscentrum Ortigia staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er liggen resten van de eerste Griekse bouwwerken, delen van de Griekse stadsmuur en in de schitterende Dom van Siracusa zijn overblijfselen te zien van de tempel die gebouwd werd ter ere van de godin Athena. In de Romeinse tijd werd deze tempel gewijd aan godin Minerva, de Romeinse tegenhanger van Athena. Bekijk de prachtige barokgebouwen vanaf een terras op het Piazza Duomo, dat ook het mooiste plein van Sicilië genoemd wordt.

dag 3 t/m 5 Modica - 70 km vanaf vorige locatie

De volgende bestemming is het gebied "Val di Noto" dat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit gebied omvat acht steden die na de aardbeving in 1693 herbouwd werden in Siciliaanse barokstijl. Een gebied rijk aan bezienswaardigheden waarbij de agriturismo, op 9 kilometer van Modica, een ideaal uitgangspunt is. Modica was in de Middeleeuwen en Renaissance één van de belangrijkste steden op Sicilië. Na de zware aardbeving in 1693 werd de stad in barokke stijl herbouwd. Scicli wordt ook beschouwd als ‘een juweel van de Barok'. Ragusa behoort tot de drie belangrijkste baroksteden van Sicilië. Noto is het centrum van "Val di Noto", de kerken en gebouwen met sierlijke gevels zijn het hoogtepunt van de barok op Sicilië. U verblijft 2 nachten in een agriturismo waar de hartelijke familie di Raimondo er alles aan doet om u een zorgeloos verblijf te bezorgen. Er is een mooi zwembad, een wellness centre en in het restaurant worden typische Siciliaanse gerechten en specialiteiten geserveerd, bereid met de verse producten van de agriturismo geheel in navolging van de slow food traditie.

dag 5 t/m 7 Piazza Armerina - 110 km vanaf vorige locatie

U reist verder naar het hart van Sicilië, een heuvelachtig gebied met sparren- en eucalyptusbomen. De Masseria Bannata ligt in het binnenland op slechts 7 km vanaf Piazza Armerina en 30 km vanaf de oude vestingsstad Enna. Het stadsbeeld van Piazza Armerina wordt beheerst door de 17 eeuwse Dom met zijn impostante contouren. Hoogtepunt van dit verblijf is een bezoek aan Villa Romana del Casale met zijn wereldberoemde vloermozaïeken. De meeste mozaïeken zijn goed bewaard gebleven. Ieder mozaïeksteentje of glasdeeltje is ongeveer 1x1 cm groot. De jachtscènes zijn het bekendst, net als de zogenaamde bikinimeisjes: de oudste afbeelding ter wereld van vrouwen in een soort van bikini.

dag 7 t/m 10 Cefalý - 140 km vanaf vorige locatie

Cefalù is een schilderachtig stadje en een bekende badplaats aan de kust van de Tyrrheense Zee. Het behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Op 6 km van het centrum ligt de agriturismo op een hoogte van 250 meter en is omgeven door eiken bomen en verschillende soorten mediterrane vegetatie. Het landgoed is meer dan 20 hectare groot waarop olijven, groente en fruit geteeld wordt. Rondom het zwembad ligt een groot terras met ligbedden en parasols waar u kunt genieten van de zon, de rust en het fantastische uitzicht op de diepblauwe Tyrrheense zee met de Eolische Eilanden in de verte. Deze agriturismo is een ideaal uitgangspunt om Cefalù en omgeving te verkennen: het prachtige Natuurpark Madonie, het middeleeuwse dorp Castelbuono, het mooie badplaatsje Castel di Tusa en Santo Stefano di Camastra, één van de belangrijkste keramiekcentra van Sicilië.

dag 10 t/m 12 Torre Archirafi - 231 km vanaf vorige locatie

De reis eindigt aan de oostkust van Sicilië, tussen Catania en Taormina. De goed verzorgde accommodatie ligt net buiten de badplaats Torre Archirafi tussen de citroen- en sinaasappelboomgaarden. Op het terras bij het restaurant kunt u genieten van de smaken en geuren die Sicilië te bieden heeft. De accommodatie ligt op 1 kilometer van de zee, op 5 kilometer ten zuiden van Giarre en aan de voet van de Etna. Vanuit hier kunt u gemakkelijk bekende plaatsen bezoeken zoals de kloof van Alcantara, het park van de Etna, Acireale, Linguaglossa, Catania én Taormina, de oudste toeristenplaats van het eiland. Het milde klimaat, de weelderige vegetatie en de schitterende ligging op een helling van de Monte Tauro, op 200 meter boven zee, maken Taormina een aantrekkelijk stadje die men gezien moet hebben. Het Griekse theater uit de 3e eeuw v. Chr. is de belangrijkste bezienswaardigheid. De luchthaven Catania ligt op 45 km afstand.  

Uw vervoer

• exclusief retourvlucht naar Catania en exclusief autohuur

Voor prijzen en informatie over vluchten en autohuur klik hier.