Masseria Pilapalucci

Bari | Apulië

Omgeven door oeroude eiken, olijf- en amandelbomen ligt de schitterende Masseria Storica Pilapalucci. Het ligt aan de rand van het Parco Nazionale dell'Alta Murgia, een ruig gebied in centraal Apulië, grofweg tussen Bari en Matera. " La mandorla " - de amandel - neemt hier al sinds mensenheugenis een prominente plek in. Beroemd is inmiddels de zoete amandel van het landgoed "mandorla di Toritto ", vernoemd naar het nabijgelegen plaatsje Toritto. Amandelen zijn gezonde noten, technisch gezien is een amandel geen noot, maar eerder een zaadje. Deze voedzame boomnoot is rijk aan vitamines, mineralen en eiwitten; ze zijn goed voor het hart, de hersenen en de spijsvertering.
De Masseria Pilapalucci is al meer dan 300 jaar in het bezit van de familie D'Urso en heden ten dage wordt de Masseria met veel plezier geleid door de gastvrije eigenaresse Emilia D'Urso. Zij is een gepassioneerde kok en weet alles van de lokale gastronomie. Samen met de beroemde chef-kok Francesco Paldera beleeft u de culinaire rijkdom van Puglia. De oude paardenstallen zijn omgetoverd tot het unieke restaurant; in de zomer geniet u van de heerlijke maaltijden onder de sterrenhemel. De Masseria Storica Pilapalucci heeft 5 slaapkamers, ingericht met de antieke meubels die oorspronkelijk deel uitmaakten van het oude huis. Het creëert een sfeer van het leven op een boerderij in het verleden, maar met het comfort van vandaag. De kamers liggen aan het grote terras waar u een schitterend uitzicht heeft op de tuin, de olijf- en amandelbomen.  
De ideale plek voor rust, natuur, cultuur en gastronomie