Masseria Pilapalucci
Bari | Apulië
Omgeven door oeroude eiken,
olijf- en amandelbomen ligt de schitterende Masseria Storica Pilapalucci. Het
ligt aan de rand van het Parco Nazionale dell'Alta Murgia, een ruig gebied in
centraal Apulië, grofweg tussen Bari en Matera. " La mandorla " - de
amandel - neemt hier al sinds mensenheugenis een prominente plek in. Beroemd is
inmiddels de zoete amandel van het landgoed "mandorla di Toritto ",
vernoemd naar het nabijgelegen plaatsje Toritto. Amandelen zijn gezonde noten,
technisch gezien is een amandel geen noot, maar eerder een zaadje. Deze
voedzame boomnoot is rijk aan vitamines, mineralen en eiwitten; ze zijn goed
voor het hart, de hersenen en de spijsvertering.
De Masseria Pilapalucci is al meer dan 300 jaar in het bezit van de familie
D'Urso en heden ten dage wordt de Masseria met veel plezier geleid door de
gastvrije eigenaresse Emilia D'Urso. Zij is een gepassioneerde kok en weet
alles van de lokale gastronomie. Samen met de beroemde chef-kok Francesco
Paldera beleeft u de culinaire rijkdom van Puglia. De oude paardenstallen zijn
omgetoverd tot het unieke restaurant; in de zomer geniet u van de heerlijke
maaltijden onder de sterrenhemel. De Masseria Storica
Pilapalucci heeft 5 slaapkamers, ingericht met de antieke meubels die
oorspronkelijk deel uitmaakten van het oude huis. Het creëert een sfeer van het
leven op een boerderij in het verleden, maar met het comfort van vandaag. De
kamers liggen aan het grote terras waar u een schitterend uitzicht heeft op de
tuin, de olijf- en amandelbomen.
De ideale plek voor rust, natuur, cultuur en gastronomie