Vakantie in Italië | Lombardije

Minerva Italië Reizen

vakantie in Italië / Lombardije


Hotel en agriturismo

Lombardije


De regio Lombardije ligt in het noorden van Italië en heeft Milaan als hoofdstad. Het grenst in het noorden aan Zwitserland, in het oosten aan Trentino en Veneto, in het zuiden aan Emilia Romagna en in het westen aan Piemonte. Qua oppervlakte is Lombardije de vierde regio van Italië en het heeft het hoogste inwoneraantal van alle regio's.

Een vakantie in Lombardije is zeer in trek vanwege de aanwezigheid van de belangrijkste Italiaanse meren. Vooral het Gardameer en Lago Maggiore zijn geliefd, maar ook het Comomeer, Iseomeer, Luganomeer en het meer van Varese trekken toeristen. Samen met de watersportmogelijkheden, de overweldigende natuur, de steden, de charmante dorpjes, de culinaire specialiteiten en wijnen maken een vakantie in Lombardije aantrekkelijk. Het klimaat is gunstig met milde winters en lange warme zomers. De Alpen zorgen voor een beschutte ligging van de meren.

Het gevarieerde landschap kan in drieën gedeeld worden: de Alpen, de meren en de Povlakte. In het noorden bevinden zich de Alpen en enkele van de hoogste bergtoppen liggen in Lombardije zoals Piz Bernina (4049m). Passo di Gavia is een bekende bergpas en de top ligt op 2621 meter. Het is een van de hoogste paswegen in Europa. Bijna alle grote Noord-Italiaanse meren liggen in de regio Lombardije en deze prachtige meren trekken veel bezoekers. In het zuiden van de regio ligt de Povlakte. Dit is het hart van het stroomgebied van de Po en het dichtstbevolkte gebied van Italië.

Lombardije is in economisch opzicht zeer belangrijk en is het financiële hart van Italië. Dankzij veel riviertjes is de grond vruchtbaar en zijn de landbouw en industrie zeer welvarend. Milaan is de grootste industriële stad van Italië en huisvest veel financiële bedrijven en verschillende economische sectoren zoals auto-, textiel- en chemische industrie. Toerisme en mode zijn echter de belangrijkste sectoren.

Fiera di Milano is een van de belangrijkste beurscomplexen in de wereld. Milaan trekt veel ontwerpers, fotografen, modellen en artiesten aan. Ook op cultureel gebied is Milaan belangrijk door het gevarieerde aanbod aan monumenten, gebouwen en musea. De Dom van Milaan is een wereldberoemde gotische kerk en de derde grootste kerk ter wereld. Behalve Milaan heeft de regio talrijke andere interessante culturele en historische bezienswaardigheden te bieden. Andere belangrijke plaatsen in Lombardije zijn: Bergamo, Brescia, Como, Lecco, Mantua, Pavia en Varese.

Terug naar alle hotels en agriturismo