Plaats en tips

In de prijs is inbegrepen een ligbed, strandstoel en een parasol op het strand van Marina di Massignano, op 7 km van I Lauri.

Montefiore dell’Aso

Ligt in een prachtig en heuvelachtig landschap in de vallei van de rivier Aso en behoort tot de "Borghi più belli d'Italia", oftewel één van de mooiste dorpen in Italië. Het uitzicht strekt zich tot het Sibillini gebergte en naar de zee. Dit Italiaanse dorpje is goed bewaard gebleven. Via de stadspoort Aspromonte bereikt u het historisch centrum waar het Piazza della Repubblica het hart vormt.

Moresco

Is een klein dorp waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 11e eeuw toen het kasteel gebouwd werd. Dit kasteel, dat kenmerkend is voor dit dorpje, ligt boven op een heuvel in de groene vallei dell'Aso. Het kasteel heeft de vorm van een schip en er zijn twee torens behouden gebleven van de oorspronkelijke drie. Moresco behoort tot de "Borghi più belli d'Italia", oftewel één van de mooiste dorpen in Italië.

Offida

Behoort tot de "Borghi più belli d'Italia" oftewel één van de mooiste dorpen in Italië.Het historische centrum van Offida wordt omsloten door de kasteelmuren uit de 12e eeuw. Een stadswandeling voert u door de straten en via pleinen van de stad, een route langs historische, artistieke en architectonische monumenten die getuigen van een roemrijk verleden. Het meest bekende monument van Offida is de kerk Santa Maria della Rocca.

Fermo

Fermo is een prachtige stad met een historisch centrum, eeuwenoude stadsmuren, steile straten en steegjes, statige paleizen en een sierlijk plein dat het middelpunt van de stad is. De stad ligt op een heuvel in het zuidelijke deel van de regio Marche, op ca. 10 kilometer van de Adriatische kust met een mooi uitzicht op de groene omgeving, de zee, Ascoli Piceno en de Monti Sibillini. Het hart van de stad is het Piazza del Popolo, een sierlijk plein dat omringd wordt door galerijen en arcades uit de 16e eeuw.

Ascoli Piceno

Ligt in het zuiden van de Marche op een uitloper van de Monti Sibillini. Het oude Middeleeuwse centrum is bijna geheel intact gebleven. De prachtige historische gebouwen en het gebruik van travertijn, een kalksteen, wordt Ascoli Piceno ook wel ‘klein Siena' genoemd. Het middelpunt en tevens dé ontmoetingsplaats van de stad is Piazza del Popolo.

Macerata

Is een middeleeuwse stad omgeven door een stadsmuur uit de 14e eeuw. Het is een levendige studentenstad met veel restaurants, bars en terrasjes. Het Piazza della Liberta is het hart van de stad en hier staat een van de oudste universiteiten van Italië (1290). Macerata is ook bekend om het bijzondere open Sferisterio theater, gebouwd tussen 1819 en 1829. Het heeft een prachtige akoestiek en is beroemd door het operafestival dat elke zomer gehouden wordt. Een van de mooiste paleizen van de stad is Palazzo Ricci uit de 16e eeuw en herbergt een museum met een collectie van moderne Italiaanse kunst uit de Marche.