Palazzo Dalla Casapiccola

Recanati | Marche

Binnenkomen bij Palazzo Dalla Casapiccola is alsof u een stapje terug doet in de tijd. De klassieke sfeer, de antieke meubels in elke hoek van het huis, de frescoplafonds, de familiewapens aan de wand. De villa in het historische centrum van het dorpje Recanati werd eind zeventiende, begin achttiende eeuw gebouwd en was oorspronkelijk bedoeld om hoge geestelijken te ontvangen die op pelgrimsroute waren naar het dichtbijgelegen Loreto. Tot Domenico Dalla Casapiccola, overgrootvader van de huidige eigenares, de villa halverwege de negentiende eeuw aankocht om er met zijn gezin te gaan wonen.

Inmiddels zwaait Anna Maria Dalla Casapiccola hier de scepter over een bed & breakfast met stijlvolle kamers, suites en appartementen. De villa is in de loop der tijd grondig gerenoveerd en is nu voorzien van alle comfort. Erbij ligt een schitterende tuin, als een miniatuur-Versailles, begrensd door een stenen muur die deel uitmaakte van de stadsmuren.

Onder de villa bevinden zich nog de oude kelders met de originele gewelfde plafonds en bakstenen muren. De tonnen die er staan, werden tot voor kort gebruikt voor de opslag van granen en voor de productie van olie en wijn. Nog verder naar beneden ligt een middeleeuws grottenstelsel dat als vluchtweg diende. Het is hier kruip-door-sluip-door, dus als u het wilt bezichtigen, vraag dan een rondleiding door iemand die de weg kent!