Plaats en tips

  Mongaletto biedt kooklessen aan in het restaurant waar de chef-kok u de lokale traditionele gerechten leert bereiden.

Op woensdag is het restaurant gesloten.

Wijnproeverij € 15,- per persoon:
Arneis DOCG, Barbera d'Alba DOC, Nebbiolo d'Alba DOC en Roero DOCG

Castellinaldo

Castellinaldo werd gebouwd rond het kasteel uit de 16e eeuw dat het dorp domineert. Het dorp ligt in het Roero gebied, grenzend aan de Monferrato. De economie is gebaseerd op de productie van goede wijnen zoals Nebbiolo, Barbera, Roero en de Arneis. Het dorp is van Romeinse oorsprong en het grootste deel van het omringde land behoorde aan de graaf van Asti. In de 13e eeuw werd het dorp de officiële residentie van verschillende adellijke families. 

de Roero

Deze rivier is de grens tussen de Roero en de Langhe streek. De Roero is een heuvelachtig gebied dat uit wijngaarden en boomgaarden bestaat. Het is één van de belangrijkste wijngebieden van Piemonte. Er zijn 2 DOCG wijnen: de witte Roero Arneis DOCG en de rode Roero DOCG. Behalve de goede wijnen is het gebied ook bekend om groenten en fruit, vooral de perziken en de peren. Bra is de hoofdstad van de Roero en de "geboorteplaats" van de internationale Slow Food beweging. 

Alba

Alba ligt aan de rivier de Tanaro en wordt omgeven door wijngaarden en heuvels. Het centrum van Alba wordt beheerst door vijf 14e-eeuwse torens; enkele behoorden ooit toe aan de nobele families van de stad. Andere bezienswaardigheden zijn de bakstenen kathedraal uit de 15e eeuw, de 13e-eeuwse kerk San Domenico en het recentelijk gerestaureerde Palazzo Comunale. Alba is bekend om haar witte truffels. Ieder jaar wordt er in de stad een truffelbeurs gehouden. Het hoofdkantoor van Ferrero is in de stad gevestigd, bekend van producten als Nutella, Mon Chéri en Ferrero Rocher.

Bra

Bra is een stad in het zuiden van de regio Piemonte. Het historisch centrum is voornamelijk gebouwd in Barok stijl met veel kerken en paleizen uit de 17e en 18e eeuw. Bra is ook bekend op culinair gebied vanwege de worst Salsiccia di Bra en de kaas. Iedere twee jaar wordt er een kaas festival gehouden dat georganiseerd wordt door de internationale Slow Food beweging, die in Bra haar hoofdvestiging heeft. 

Asti

Staat bekend als de stad van de 100 torens (hoewel er 120 zijn!) waarvan verschillende zich nog binnen de oude stadsmuren bevinden. Het belangrijkste monument is de bakstenen Duomo, die bijna duizend jaar oud is. De stad is ook bekend door de Barbera d'Asti, de rode wijn gemaakt van de Barbera druif, die op de heuvels rondom Asti verbouwd wordt en de Asti Spumante, de witte mousserende wijn. De Palio wordt ieder jaar op de derde dinsdag van september gehouden; dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië.

de Langhe streek

De Langhe is een heuvelachtige landstreek ten zuiden van Alba tussen de rivieren de Tanaro en de Bormida. In het noorden vindt men de bekende dorpen als Barolo en Barbaresco met omliggende wijngaarden. De DOC en DOCG wijnen die in deze streek geproduceerd worden zijn o.a.: Arneis Barbera d'Alba, Barolo, Barbaresco, Dolcetto d'Alba en de Dolcetto di Dogliani. De Barolo wordt in Italië "de wijn van de koningen" en "koning van de wijnen" genoemd. De Langhe is tevens beroemd om haar grote variëteit aan heerlijke paddenstoelen met als topper Il Tartufo Bianco, de witte truffel.