Agriturismo La Quercia Rossa

Moncalvo | Piemonte

La Quercia Rossa is meer dan dertig jaar geleden begonnen als boerderij met een eigen wijnproductie en wat vee. Door de passie voor het land hebben de grootouders Maria en Pietro de boerderij tot een succes gemaakt. Gasten, die kwamen om wijn te kopen, konden altijd aanschuiven en kregen van Nonna Maria een bord ‘agnolotti' voor de lunch. In 2001 werd de boerderij een agriturismo, met tien stijlvolle kamers en een fantastisch restaurant. Hier wordt gekookt naar Piemontese traditie met de verse producten van eigen land.
La Quercia Rossa ligt in Moncalvo en het huis dateert oorspronkelijk uit de 17e eeuw. Het is omgeven door hazelnootbomen en wijngaarden en is gelegen tussen twee valleien met prachtig uitzicht over de heuvels van Monferrato.
De "Nocciole" - de hazelnoten van Piemonte - zijn beroemd, bij uw ontbijt kunt u de heerlijke taarten, koekjes en hazelnotencrème proeven, als ook de eigengemaakte jam.
Een speciale vermelding verdient de wijn van La Quercia Rossa: laat u verrassen bij het diner door de volle Barbera, de Grignolino of de Fior di Pesco!

Overzicht Agriturismo Piemonte