Agriturismo La Capuccina

Cureggio | Piemonte

Op 15 kilometer ten zuiden van het Lago Maggiore ligt agriturismo La Capuccina, net buiten het dorp Cureggio. Een bijzondere vakantie bestemming in de rust en vrijheid van de natuur van Piemonte.
Oorspronkelijk is het een boerderij uit de 15e eeuw, die geheel gerestaureerd en verbouwd is tot de huidige agriturismo. De eigenaren van agriturismo La Capuccina zijn Gianluca en Raffaella, zij ontvangen de gasten hartelijk en ze onderhouden de koeien, geiten, kippen, bijen, de moestuin en de boom- en wijngaard. Achter de agriturismo, op ca. 200 meter, staan de stallen met de koeien en geiten en van de melk wordt ricotta, kaas, room, yoghurt en boter gemaakt. Met de vruchten uit de boomgaard worden bosbessen- en aardbeienjam gemaakt. Uit de moestuin komen vooral tomaten, aubergines en courgettes.
De bijen zorgen voor metcalfa en acacia honing.
Agriturismo La Capuccina heeft 8 kamers, waarvan 4 kamers op de 1e verdieping met een elegante uitstraling en een klein balkon. In het bijgebouw zijn 4 kamers, allen op de begane grond, en deze hebben een moderne uitstraling en een eigen zitje met uitzicht op de velden. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen TV, airconditioning en een eigen badkamer. In de tuin is een zwembad met ligstoelen. Er is een fitnessruimte en een sauna. Het eigen restaurant serveert typische gerechten uit de Piemonte met eigen producten, huisgemaakte pasta en brood. Er is een uitgebreide wijnkaart, de provincie Novara telt alleen al 11 verschillende soorten kwaliteitswijnen. Het ontbijt wordt geserveerd in een sfeervolle ruimte of op de veranda in de tuin met de prachtige bloemen van de blauwe regen.
Een locatie om te genieten van rust en vrijheid en een ideaal uitgangspunt voor bezoek aan diverse steden in Piemonte en de meren Lago Maggiore en Lago d'Orta.